perjantai 29. elokuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 345: "Kummitteleeko teilläkin?"


Tänään on Hämeenlinnassa 'Taiteiden Yö', myös kirjastossa. Arvatenkin myös aaveet lähtevät liikkeelle. 

Joten tein tällaisen Facebook-postauksen.

     *     *     *

KIRJASTOSSA KUMMITTELEE - KUMMITTELEEKO TEILLÄ?

EI ole (aprilli)pilaa, että Hämeen linnassa ja sen lähiympäristössä kummittelee niin kuin on aina ollut. Kirjastossakin. Ovet avautuvat toistamiseen, vaikka ne ovat sähköisesti suljettu. Valkopukuisia naisia on näkynyt, vaikka henkilökunta on jo lähtenyt kirjastosta – ja valot ovat syttyneet ja sammuneet itsekseen.

KIRJASTON ja Hämeen linnan välissä Niittykatu 1:ssa kummittelee myös, sillä talossa murhattiin 1892 Lyseon lehtori Nantti Sainio, mistä myös Minna Canthin kohunäytelmä Sylvi (1893) kertoo. Yksi kirjastolainen on vahvistanut kuulleensa onnettoman Anna-vaimon askeleita talon vintiltä, enkä epäile etteikö hän puhuisi totta. Myös Helsingin Sanomien toimittaja Sanna-Katja Pohjalahti mainitsi reportaasissaan vuonna 2012 Niittykadun talon kummituksen.

ONKO sinulla kokemuksia aaveista, haamuista tai kummituksista – tai miksi niitä nyt sitten halutaan tieteellisesti sanoakaan - voit toimittaa tarinoita Häme-Wikissä (tai Facebookissa) julkaistavaksi. A-o

LÄHDE: Kaselius, F. A.: Lehtori Nantti Sainion arvaamaton lähtö maailmasta ja vaimonsa vangitus, 1892. Arkkiveisu. Hämeenlinnan kaupunginkirjaston digitaalinen aineistopankki Lydia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti