sunnuntai 31. elokuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 349: "Venetsialaiset"

Eilen kuulin paikallisesta Radio Jannesta, että ovat 'Venetsialaiset'. Ilmeisesti ainakin Ahvenistolla, siellä missä tänä kesänä avattiin uudelleen se vuoden 1952 Olympialaisten uima-allas.

En tiedä mitä kertoo minusta ja kesästäni se, että en ole vielä kertaakaan käynyt Ahvenistolla tänä kesänä. Siitäkään huolimatta että olen uinut järvessä enemmän kuin koskaan. Tietysti ennätyshelteet ovat vaikuttaneet asiaan. Myös se että olen ollut koko kesän töissä. Mitäpä minä KESÄlomasta ja kenen kanssa.

Eikä ole vaikea päätellä harkitsinko lähtemistä 'Venetsialaisiin'. Ei tullut edes mieleeni. Ei vielä koskaan. Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi kiinnostunut tai saattaisi lähteä, jos joku kysyisi. Kukaan ei ole pyytänyt, ainakaan sellainen jonka kanssa olisin halunnut lähteä.

     *    *    *

Tulin juuri järvestä, ja sormet ovat ensimmäistä kertaa hieman kohmeiset. Vesi on selvästi alkanut viilentyä viime päivinä ja öinä. Ja hyvä niin, sillä minulla on ollut vaikeuksia saada itseni käyntiin. Viileä vesi saa vanhat luut nopeasti liikkeelle ja vetreiksi.

Sitä paitsi vedessä ei voi miettiä, uisiko vai jättäisikö uimatta. Jos ei heiluttele käsiään painuu kuin kivi pohjaan. Tietysti sekin on ollut viime aikoina varteenotettava vaihtoehto, mutta en ole vielä kokeillut. Uimahousuissa kun ei ole taskuja.

Aloitin oman uimakauteni toukokuun puolivälissä ja se jatkuu varmasti tästä eteenpäinkin. Joku kysyi kuinka pitkään aion jatkaa. Sanoin, että siinä vaiheessa kun järvi jäätyy, täytyy kai turvautua lumienkeleihin jään päällä.

14 viikkoa päivittäistä porskuttamista, mutta ei sen enempää  kuin n. 300 - 400 m päivässä, mikä tekee noin 30 kilometriä eli muutama kerta Katumajärvi päästä päähän.

     *    *    *

Nautin vedessä olemisesta, se rentouttaa ja vapauttaa mielen ajattelemasta mitään. On mukava vain olla ja esimerkiksi katsella öistä tähtitaivasta. Elokuun alussa olivat ne Perseidien tähdenlennotkin, jotka näkyvät järven päällä hienosti. Samaan aikaan voi nähdä 5-6 lentoa, jotka saattavat tulla säteittäisesti, kun samasta raosta.

Satelliittien lentoradatkin on helppo havaita järvellä kelluessa. Yhdellä uintireissulla niitä näkee, jos alkaa bongaamaan, vaikka kuinka monta.

Ajattelen sinua joka kerta ****, kun katson taivaalle tai suljen silmäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti