torstai 4. syyskuuta 2014

Brugge: "Clearing" (2004)

Entinen työntekijä kidnappaa firman toimitusjohtajan, ja vaimon tehtävänä on tuoda lunnaat. (IMDb)

"The Clearing" (2004) on amerikkalainen draamaelokuva ja ohjaaja Pieter Jan Bruggen debyytti. Hän myös tuotti elokuvan.  Elokuva perustuu löyhästi todelliseen Gerrit Jan Heijnin kidnappausdraamaan, joka tapahtuu Alankomaissa vuonna 1987. (Wikipedia)

     *      *      *

Tj  Wayne Hayes (Robert Redford) ja hänen vaimonsa Eileen (Helen Mirren) asuvat ylellisesti Pittsburghin lähiössä, ja heillä on kaksi aikuista lasta Tim and Jill. Wayne on lähtenyt köyhästä yksinhuoltajaperheestä ja luonut miljoonaomaisuutensa tyhjästä.

Pariskunta on jo ikääntynyt, ja odottaa rauhallisia eläkepäiviä, kun eräänä päivänä tapahtuu jotain yllättävää. Töihin lähtiessään Wayne ei illalla palaakaan takaisin. Vähitellen vahvistuu pahin epäilys siitä, että hänet on siepattu - ja viety tuntemattomaan paikkaan.

Miehestä vaaditaan huiketai 10 miljoonan dollarin lunnaista, jotka vaimo vie sovittuun paikkaan. Kauhukseen Eileen tajuaa, etteivät kidnappaaja(t) olekaan vapauttaneet miestä. Hän oli kuullut miehen äänen vain ääninauhalta varmistaessaan, että tämä on hengissä. Myöhemmin Wayne löytyy kuolleena.

JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti