lauantai 20. syyskuuta 2014

Coen: "Sietämätöntä julmuutta" (2003)

Kostonhimoinen onnenonkija nai naistenmiehenä tunnetun Beverly Hillsissä asuvan lakimiehen, minkä jälkeen naisen aikomuksena on rahastaa mies. Vaan kuinka siinä sitten kävikään... (IMDb:tä mukaillen)

"Sietämätöntä julmuutta" (2003) on yhdysvaltalaisen Joel Coenin farssi tai romanttinen musta komedia. Se kertoo menestyvästä avioerojuristista ja rahakkaita avioeroja harrastavasta onnenonkijasta. Pääosissa ovat George Clooney ja Catherine Zeta-Jones. (Wikpedia)

     *      *      *

TÄNÄÄN AVALTA KLO 21:00.

     *      *      *

Ehkäpä Hollywoodin valovoimaisimmat tähdet  George Clooney ja  Catherine Zeta-Jones ainakin glamourilla mitattuna on saatu yhteen tässä Joel Coenin "Sietämätöntä julmuutta" (2003) -leffassa.

Käsikirjoitus on täynnä spektaakkelimaisia juonenkäänteitä, joten jotain elämää suurempaa on saatu, tosin vaivoin, kursittua kokoon.

 Asetelma ei voisi olla kutkuttavampi sillä menestyvä avioliittojuristi Miles Massey (George Clooney) ja avioliitoilla rahastava syöjätär Marylin Hamilton (Catherine Zeta-Jones) ovat aluksi vastakkain, sitten samalla puolella, taas vastakkain jne. Loputtomia yllättäviä, katkeria ja riemastuttavia käänteitä. Lopulta he... ilmeisesti jäävät samalle puolelle ja saavat liudan pikkujuristeja jälkikasvunaan.

     *      *      *

Elokuva opettaa, että kun on kaunis ja rikas, kaikki on mahdollista, mutta sen kaiken voi yhtä nopeasti menettää kuin on saanutkin. Lopputulos on kuitenkin aina positiivinen. Kauniit ja rikkaat eivät voi oikeasti nykyisessä porvarillisen yhteiskunnan tosielämässäkään kuin sadussa hävitä, ainakaan oikeudessa, jos massi on riittävän paksu.

Marylin kuvittelee aluksi tienaavansa avioliitolla - tai siis erolla - varakkaasta Rex Rexrothista (Edward Herrmann). Miehellä on kuitenkin LA:n paras avioliittojuristi, joka ei koskaan häviä eli Miles Massey.

Tappiosta jää Marylinille tietysti paljon hampaankoloon Milesia kohtaan. Marylin saa Milesin kiinnostumaan itsestään... sillain, naisena, minkä jälkeen Miles on mennyttä miestä.

Monen mutkan kautta pari päätyy avioliittoon keskenään, ja Marylin on onnistunut kuin onnistunut kostamaan miehelle kokemansa nöyryytyksen - ja hän näyttää menettäneen puolet omaisuudestaan. Hääyötä seurasi välitön ero. Tosin vain hetkeksi, sillä hämmentävien, tappavien käänteiden jälkeen Marylin ja Miles elokuvan lopulla löytävät - rahan avulla tietenkin - uudelleen toisensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti