lauantai 13. syyskuuta 2014

Cohen: "Daylight - paniikki tunnelissa" (1996)

"Onnettomuus, jonka aiheuttaa kaksi räjähdystä pitkän tunnelin molemmissa päissä New Yorkissa, romahduttaa tunnelin. Sankari yrittää auttaa loukkuun jääneitä ihmisiä löytämään tien turvaan." (IMDb)

"Daylight – paniikki tunnelissa" (1996) on jännittävä katastrofielokuvien klassikko, jonka pääosassa näyttelee Sylvester Stallone ja sen on ohjannut Rob Cohen.

Stallone esittää entistä palomiestä, joka sattuu paikalle tunnelin romahtaessa New Yorkissa, Brooklynissa. Entisten esimiesten estely-yrityksistä huolimatta hän lähtee pelastamaan loukkuun jääneitä ihmisiä, joihin kuuluu niin lapsiperheitä, vanhuksia kuin rikollisiakin.
(Wikipedia)

      *     *     *

Jokseenkin viihdyttävää / karmivaa katsottavaa, mitä arkipäiväinen katastrofi voi saada aikaan.  "Daylight - paniikki tunnelissa" (1996)  on osittain oivaltavaa psykologista kuvausta ihmisistä tilanteessa, jossa he tajuavat, ettei heillä ole ehkä kuin muutamia tunteja elinaikaa jäljellä, jolleivät he keksi miten pääsevät ylös loukusta, joka kaiken lisäksi on meren alla.

Tuhoisan Holland -tunnelin räjähdyksen jälkeen vain kourallinen ihmisiä selviää hengissä, joiden joukossa on mm. näytelmäkirjailija Maddy Thompson (Amy Brenneman), kaksi lomalta palaamassa ollutta nuorta rikoksentekijää, ikääntynyt pariskunta, NYCissä lomaileva perhe ja vuorikiipeilijä Roy Nord (Viggo Mortensen).

Ja pelastuneita auttamaan saapuu Sylvester "Rambo" Stallone, joka tässäkin elokuvassa raa'alla voimalla ja räjähteillä raivaa tien pintaan.  Uskottavuutta Stallonen Kit Laturan -rooliin tuo se, että hän on pelastuslaitoksen ex-johtaja, jolle tunneli oli entuudestaan tuttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti