lauantai 13. syyskuuta 2014

Craven: "Scream 2" (1997)

Kahden vuoden kuluttua ensimmäisistä sarjamurhista, uusi psyko panee Ghostfacen naamarin kasvoilleen ja uusi sarja murhia alkaa... (IMDb)

"Scream 2" (1997) on Wes Cravenin ohjaama yhdysvaltalainen slasher-kauhuelokuva, joka on "Screamin" (1996) jatko-osa. (Wikipedia)

     *      *      *

Kaksi mustaa nuorta, Maureen Evan  ja Phil Stevens tapetaan kauhuelokuva "Stabin" ensi-illassa, joka on elokuva, joka perustuu alkuperäisen "Screamin" (1996) tapahtumiin.

Sidney Prescott (Neve Campbell) on muuttanut opiskelemaan collegeen. Sidneyllä on uusia ystäviä, Hallie ja Mickey sekä poikaystävä Derek (Jerry O’Connell).

Seuraavaksi surmataan campuksella Casey "Cici" Cooper ja murhaaja hyökkää samassa yhteydessä Sidneyn kimppuun, mutta epäonnistuu yrityksessään. Poikaystävä Derek kuitenkin saa veitsestä, mikä suuntaa niin Sidneyn kuin poliisinkin epäilyt Derekiin, koska Ghostfacesta ei näy jälkeäkään.

Kun tieto murhista leviää laajalle julkisuuteen, Sidneyn vanha ystävä, ex-poliisi Dewey Riley (David Arquette) saapuu auttamaan tätä. He saavat avukseen edellisestä elokuvasta tutun toimittajan Gale Weathersin (Courteney Cox). Gale Weathers tajuaa, että uhrien nimet ovat samankaltaisia, kuin "Grabin" Woodsboron uhreilla, joten kyse on ilmeisesti sarjamurhaajasta, joka kopioi elokuvassa tehtyjä murhia.

Ja slasher-elokuville tuttuun tyyliin ruumiita alkaa syntyä liukuhihnalta, ja veri lentää, eikä loppuratkaisu tee poikkeusta yleiseen linjaan.

Murhaajaksi paljastuu yllättäen Sidneyn ystävä Mickey (Timothy Olyphant), mutta hän ei toimi yksin vaan yhdessä edellisessä elokuvassa tapetun murhaajan Billy Loomisin äidin ( Laurie Metcalf) kanssa, joka kostaa poikansa kuoleman tappamalla muita nuoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti