perjantai 19. syyskuuta 2014

Gilliam: "Fisher King" (1992)


Entinen, itsetuhoisesti masentunut radio-DJ löytää pelastuksen auttamalla sekopäistä koditonta miestä, joka on tietämättään samaisen DJ:n traagisen virheen kohde, joka johti itsemurha-ajatuksiin. (IMDb)

"Fisher King" (1992) on Terry Gilliamin ohjaama draamakomedia. Tärkeimmissä rooleissa ovat Jeff Bridges, Robin Williams, Mercedes Ruehl ja Amanda Plummer. Elokuvan nimi tulee 'Graalin maljaan' liittyvästä Kalastajakuninkaan legendasta Kuningas Arthurin tarinoista.

Elokuva oli ehdolla mm. viiteen Oscariin ja Golden Globeen. Mercedes Ruehl voitti sekä parhaan naissivuosan Oscarin että Globen. Lisäksi Robin Williams sai parhaan miespääosapalkinnon Golden Globen kategoriassa komedia- tai musikaalielokuvat.
(Wikipedia)

      *     *     *

ELOKUVA TULEE YLE TEEMALTA KLO 21:00, JA SAMAAN AIKAAN TV5:LTÄ YKSI SUOSIKKINA PAUL...

      *     *     *

Robin Williamsin rooli kodittomana, ex-yliopisto-opettajana Parrynä on vertaansa vailla oleva hahmo. Parry oli kauniin, nuoren vaimonsa kanssa ravintolassa, kun sinne saapui mies, joka ampui seitsemän ihmistä hengiltä. Mies oli saanut kimmokkeen tappaa ihmiset radio-DJ Jack Lucasilta ( Jeff Bridges).

Tapahtuma järkyttää Parryä niin, ettei hän kykene enää tekemään töitä tai asumaan amerikkalaisen keskiluokkaisesti vaan löytää itsensä siltojen alta. - Jack tuntee (aiheesta) huonoa omaatuntoa tapahtuman takia, sillä hän näkee TV-uutisista, mitä radioshown jälkeen illalla oli tapahtunut.

Kolme vuotta myöhemmin Lucasin kimppuun käy kaksi juppia, joiden harrastuksena on asunnottomien alkoholistien tappaminen. Ennen kuin nuoret miehet ehtivät polttaa Lucasin hengiltä, väliin tulee mies, joka myöhemmin osoittautuu Parryksi.

Lucas saa tilaisuuden hyvittää harkitsemattoman tekonsa tämän miehen kohdalla, missä hän onnistuukin kohtalaisen hyvin. Tosin Parryn vaimoa hän ei tietysti saa takaisin. Lucas auttaa yhdessä naisystävänsä Annen ( Mercedes Ruehl) kanssa Parryä elämän uudelleen rakentamisessa, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että hän saattavat Parryn ja tämän ihaileman värittömän kustannusvirkailijan Lydian (Amanda Plummer) yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti