sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hogan: "Himoshoppaajan salaiset unelmat" (2009)

Yliopistosta valmistunut nuori nainen rantautuu New York Cityyn ja saa työtä taloustoimittajana, mikä ruokkii hänen ostosriippuvuuttaan. Cityssä hän myös rakastuu varakkaaseen yrittäjään. (IMDb)

"Himoshoppaajan salaiset unelmat" (2009) on P. J. Hoganin ohjaama romanttinen komediaelokuva. Se perustuu Sophie Kinsellan romaaneihin "Himoshoppaajan salaiset unelmat" ja "Himoshoppaaja vierailla mailla". Elokuvan nimi "Confessions of a Shopaholic" on kirjasta Yhdysvalloissa käytetty nimi. (Wikipedia)

     *     *     *

Kaiken hulvattoman hauskuuden takana on vakavaakin vakavampi asiaa, sillä vanha totuushan on, että huumori oikeastaan on ainoa tapa, jolla kaikkein vaikeimmat asiat ovat vaivattomasti esitettävissä ilman että ne nostavat ahdistuksen tason kattoon.

Sophie Kinsella -faneille ja hänen kirjansa lukeneille elokuva ei tarjoa sinänsä mitään aivan uutta, mutta Isla Fisherin luoma Rebecca Bloomwoodin hahmo on kerrassaan loistava. Hänen täytyy olla Becca voidakseen näytellä niin kuin näyttelee tai sitten hän on .. lapsinero tms.

Suomalaisena Beccan hahmossa tietysti viehättää eniten se, että hän tekeytyy Suomi-tuntijaksi, ja joutuu lopulta vastakkain valheensa kanssa cocktail-tilaisuudessa, jossa hänen esimiehensä / tuleva miesystävänsä Luke Brandon (Hugh Dancy) ohjaa hänet Nokian Janne Virtasen (Tuomas Hiltunen) luokse.

Ja niin kuin kaikki riippuvaiset ihmiset, oli kyse sitten alkoholi-/huume-/netti- tai jostain muusta riippuvuudesta, hän selvisi jopa tästäkin tilanteesta kuivin jaloin, vaikka ei ymmärtänyt eikä puhunut sanaakaan suomea.

     *     *     *

Koko elokuva kiertyy oikeastaan Rebecca Bloomwoodin yhden tavoitteen ympärille: hän haluaa päästä muotitoimittajaksi "Alette" -lehteen, mutta tyrittyään hakunsa hän ei saa edes tilaisuutta kunnolla hakea tähän lehteen. Sen sijaan hän viehättävyytensä ansiosta pääsee perheyrityksen toiseen lehteen "Successfull Saving" taloustoimittajaksi, mihin hänellä ei ollut minkäänlaista kompetenssia - muuta kuin himoshoppaajana ja tolkuttomana kuluttajana.

Ja jopa omaksi hämmästyksekseen päätoimittaja Luke Brandonin sopivalla opastuksella Becca pystyy kirjoittamaan 'Vihreähuivisen naisen' kolumneja, joista tulee maankuuluja. Kaikki kohellus ja jatkuva valehtelu johtavat kuitenkin siihen, että Becca häpäistään hänen ensimmäisessä TV-showssaan julkisesti. Tämän tekee hänen velkojansa Derek Smeath (Robert Stanton), joka on yrittänyt melkein vuoden rävätä häneltä 10 000 dollarin saatavia, mutta Becca on onnistunut siskonsa Suzen avulla välttelemään miestä.

Sattumalta tiedon Beccan ongelmasta saa hänen pahin kilpailijansa Alicia Billington (Leslie Bibb) "Alette" -lehdestä, joka kertoo velkojalle tulevasta TV-showsta. - Tilanne johtaa täydelliseen katastrofiin. Niin Luke Brandon kuin Rebecca Bloomwood menettävät uskottavuutensa ihmisten ja työnantajansa silmissä ja siinä sivussa myös työnsä.

Rikkaan Sherman-suvun vesana Luke kuitenkin perustaa oman lehden, johon Becca lopulta monien väärinkäsitysten kautta päätyy. Ja elokuva on tietysti happy end niin kuin sadut aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti