keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Mackenzie: "Perfect sense" (2011)

Kokki ja tiedenainen rakastuvat kuin tappavaan tautiin, kun outo epidemia alkaa levitä Edinbourghissa. Ihmiset menettävät tuntemattomasta syystä, tuntemattoman viruksen takia kaikki aistinsa. Voi, voi. (IMB:tä mukaillen)

"Perfect Sense" (2011) on draamaelokuva, jonka on ohjannut David Mackenzie ja kirjoittanut  Kim Fupz Aakeson. Tähtinä Eva Green and Ewan McGregor. (Wikipedia)

      *     *     *

ELOKUVA TULEE YLE TEEMALTA TÄNÄÄN KLO 22:05

     *     *     *

Ihmiskuntaa uhkaa virus, joka leviää nopeasti kaikkialle ja tuhoaa ihmisten aistit yhden kerrallaan. Viimeisenä on jäljellä ulkoisista aisteista tuntoaisti,  kun näkö on mennyt. Minkä jälkeen loppu on enää ajan kysymys.

Elokuvassa seurataan kahta skottia, epidemologia ja kokkia, Susania ja Michaelia, joista tulee vähän ennen epidemian alkua rakastavaiset. Susan asuu lähellä ravintolaa, jossa Michael on töissä. Susan on myös yksi tutkimusryhmästä, joka yrittää epätoivoisesti ja onnistumatta selvittää epidemian syitä ja mekanismia. Kaikki tapahtuu kuitenkin niin nopeasti, että mitään ei muutamassa viikossa ehditä tehdä.

Tilanne saa ihmiset, myös Susanin ja Michaelin, paniikkiin ja hetkittäin he käyttäytyvät arvaamattomasti ja aggressiivisesti. Ihmiset sopeutuvat nopeasti aistien menetykseen, ja yhden menetyn aistin korvaa aina jokin toinen aisti - niin kauan kuin niitä on jäljellä. Lopunajasta ihmiset, ainakin Susan ja Michael, ottavat kaiken ilon irti. Käyvät bailaamassa, syövät hyvin, rakastelevat kuin kanit jne.

Elämänlaatu heikkenee koko ajan, mutta Susan ja Michael pysyvät niin tasapainoisina koko ajan kuin se vain on mahdollista. Heillä on toisensa, ravintola täynnä ruokaa, mutta mihinkään he eivät voi sieltä lähteä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti