tiistai 23. syyskuuta 2014

Meyers: "Pientä säätöä" (2009)

Kun eronnut mies ja nainen osallistuvat poikansa valmistujaisiin, syttyy kipinä uudelleen heidän suhteeseensa... mutta se on hieman mutkikasta, kun he erosivat jo 10 vuotta sitten ja ovat nyt uudelleen naimisissa. (IMDb)

"Pientä säätöä" (2009) on Nancy Meyersin ohjaama ja käsikirjoittama yhdysvaltalainen romanttinen komediaelokuva. Sen pääosissa ovat Meryl Streep, Steve Martin ja Alec Baldwin. (Wikipedia)

     *      *     *

TÄNÄÄN TV5 klo 21:00

     *      *     *

 Jane (Meryl Streep) omistaa menestyvän leipomon Santa Barbarassa Kaliforniassa ja Jake Adler (Alec Baldwin) on menestyvä asianajaja, jotka ovat eronneet 10 vuotta aiemmin. Heillä oli kolme lasta, kaksi tyttöä ja poika, jotka ovat kasvaneet ilman Jakea, joka on naimisissa paljon itseään nuoremman Agnessin (Lake Bell) kanssa ja heillä on yksi yhteinen lapsi Pedro, joka ei ole vielä koulussa.

Jane ja Jake osallistuvat poikansa Luken valmistujaisiin NYC:issä ja sattumalta joutuvat viettämään edellisen illan kaksistaan samassa hotellissa, ja ryypättyään rajusti löytävät itsensä aamulla samasta vuoteesta. Suhde jatkuu heidän palattuaan Santa Barbaraan, ja he saavat jonkin aikaa pidettyä suhteen salassa kaikilta läheisiltään, pienten hätävalheiden avulla.

Tytär Lauren sattuu erään kerran kuitenkin olemaan sulhasensa Harleyn kanssa samassa hotellissa, jonne eksät saapuvat, mutta Harley ei paljasta mitä on nähnyt. Hän haluaa suojella Laurenia tiedolta, joka saattaa järkyttää hänen morsiantaan.

     *      *     *

Jane suunnittelee talon laajentamista, missä on asunut lapsineen ja sitä ennen Jaken kanssa vuosikymmenet. Tällöin hän tutustuu niinikään eronneeseen arkkitehti Adamiin (Steve Martin), jonka kanssa Janelle vähitellen kehkeytyy suhde, mitä kuitenkin häiritse Jaken suoranaiset ahdistelut, kun hän alkaa piirittää entistä vaimoaan, mitä jo lapsetkin alkavat hieman ihmetellä.

Ja lopulta Janen ja Jaken lyhyt suhde myös paljastuu niin lapsille kuin Adamille. Jake jättää epätyydyttävän suhteensa Agnessiin kanssa - ja hakee väliaikaista asuinpaikkaa Janen (ja lasten) luota, mikä lapset hyväksyvät tilapäiseksi ratkaisuksi.

Jake on kuitenkin arvioinut tilanteen täysin väärin. Janella ei ole mitään suunnitelmia hänen varalleen, ja hän haluaa rakentaa omaa elämäänsä edelleenkin ilman eksäänsä. Lopulta Jake tajuaa tilanteen, muuttaa ilmeisesti hotelliin asumaan - tai palaa Agnessiin ja poikansa luo - ja Jane jatkaa elämäänsä ja orastavaa suhdetta Adamin kanssa.

Samaan aikaan lapset ovat vähitellen joko lähteneet tai lähdössä maailmalle. Vain nuorimmainen on ehkä vielä jäämässä kotiin Janen kanssa. Joten Janella on laajennetussa talossaan tilaa ainakin yhdelle Adamille, joka on kaiken lisäksi suunnitellut laajennuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti