tiistai 23. syyskuuta 2014

RUNO ON VAPAA. Osa 218 "Ohut, musta tai punainen nauha"Kaulanauha (Choker)
Historiallisesti ohut kaulanauha liittyy huippumuotiin, mutta sillä on myös muita merkityksiä tilanteen mukaan.

Esimerkiksi, yksinkertainen punainen nauha liittyy prostituutioon. Musta nauha puolestaan merkitsee  salaista lesbianismia (trendi joka syntyi 1920-luvun Suuren laman aikana). 

(Wikipedia)

     *     *     *

kaulanauha 

1. Joku joka puskee eteenpäin, vaikka mitään toivoa menestyä juuri siinä skabassa ei ole. Henkilö tai joukkue joka kärsii hermoromahduksesta, jonka on saanut aikaan voittamisen pakko.

2. Joukkue joka ei voi enää voittaa (mestaruutta) kauden aikana, mutta joka silti menestyy hyvin. Esimerkiksi kaulanauhoja (chokers) = Ottawa Senators - joka vuosi sama juttu 

3. Eteläafrikkalainen krikettimaajoukkue, joka onnistuu aina häviämään, vaikka olisi voitollakin. Esimerkiksi - Kuule, Jack ei koskaan pärjää tiukan paikan tullen. Hän on sellainen kaulanauha. Niin kuin Etelä-Afrikan krikettimaajoukkue - ja ihan yksin koko joukkue!

4. Henkilö joka kiihottaa itseään tukehduttamalla. Tapa jossa joku väliaikaisesti estää hapen saannin itseltään esim. kuristamalla itseään jollain tavoin ja saa siitä seksuaalista nautintoa.

(Urban dictionary)

       *     *      *

Tyttö jolla oli tulipunainen nauha kaulassaan

Isoäidilläni oli tapana toistuvasti kertoa tätä tarinaa minulle.

Tarina kertoo kaverista, joka oli rakastunut tyttöön - kutsutaan heitä nyt vaikka Johniksi ja Janeksi. Janella oli tapana pitää kirkkaan punaista nauhaa kaulassaan. Ja hän varoitti Johnia siitä, ettei tämä saisi koskaan ottaa sitä pois hänen kaulastaan. Ja Jane piti sitä aina, aina kun oli kylvyssä, uimassa, hölkkäämässä ja missä tahansa.

No, aika kului ja John tuli aina vain epäilevämmäksi sen suhteen mistä tässä oikein oli kyse. Hän arveli, että nauhan alla saattoi olla iso paise tai syylä tai jotain muuta sellaista.

Erään kerran John meni ulos ja osti uuden kaulanauhan Janelle. Se oli hyvin kaunis, kauniimpi kuin se, joka Janella oli aina kaulassaan ja sen keskellä oli punainen jalokivi. John lähestyi Janea takaapäin nauha kädessään ja sanoi kokeilevansa sitä hänen kaulaansa.

Jane yritti kuitenkin kieltäytyä niin hyvin kuin vain pystyi. Tästä seurasi se, että John suuttui ja he joutuivat käsirysyyn. Nyt puolestaan Jane tuli hyvin vihaiseksi ja vaati Johnia lähtemään hänen luotaan - ja sanoi panevansa heidän välinsä poikki.

Juuri ennen lähtöään  John ilkeyttään nykäisi Janen kaulanauhan,  sillä seurauksella että... Janen pää putosi.


Isoäitini oli tosi ilkeä. Hän kertoi tarinan iltaisin, kun hän vei minua kotiinsa Chestertowniin ja minä istuin yksin hänen farmariautonsa takapenkillä, jossa oli iso takaikkuna, josta katselin ulkona olevia tummia puita ja yritin nukkua. Joka kerta hän sanoi lopuksi, että "jos et ole kiltisti, Jane tulee ja vie sinut!" Lienee tarpeetonta sanoa, että en kertaakaan matkan aikana nukkunut hetkeäkään, LOL.


 (unexplained-mysteries.com)

     *     *     *

V-RUNO  

- Oletko vihainen minulle...
     ... vai minä sinulle?

- Miksi istut siellä ja tuijotat seinään, ja katsot varjoasi?
     Kun tulen taaksesi varjomme sulautuvat yhteen.

- Miksi sinulla on tuo punainen nauha kaulassasi...
     vai onko se musta?
    Mustavalkoisesta kuvasta on vaikea sanoa, onko nauha musta vai
    punainen?

- Miksi olet niin mustavalkoinen, rakkaani? Miksi et anna minun ottaa tuota punaista nauhaa kaulastasi - ja suudella sitä?

- Tarkoitan tietysti kaulaasi, hassu!

- Mitä, käsketkö sinä minut pois? Soitat poliisille ja teet vaikka mitä?

- Oletko sinä hullu rakkaani. Mikä sinua oikein vaivaa?!

 
- Minä, minä vain rakastan sinua liikaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti