keskiviikko 10. syyskuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 354: "Tolon - tänään"

Motto:

[Tolon has been depressed since '80-ties, because he was sure that Vivian had abandoned him. But today he must weigh anew his relation to Vivian:]

Katu täytyy askelista
elämä on kuolemista
pane käsi käteen ollaan hiljaa
pyydä minut aamuteelle
anna vettä kuihtuneelle
nyt on elokuu ja minä olen viljaa


(Juice Leskinen - Syksyn sävel)

     *     *     *

[Tolon oli tänään ihmeissään nähtyään kuvansa Vivianin Facebook-profiilissa, eikä tiennyt mitä tekisi. Ja koska ei tiennyt mitä tekisi, hän ei tehnyt mitään ja päätti vain odottaa. Sen taidon hän osasi.]

Tolon oli (ollut) varma, että Vivian ottaisi häneen - ennemmin tai myöhemmin - yhteyttä Facebookin välityksellä. Joten hän jäi yksinkertaisesti vain odottamaan (seuraavaa) yhteydenottoa.

Vivianilla oli ollut jo aiemmin tapana tehdä tällaisia yhteydenottoja, mitkä olivat olleet aiemmin  tämänkertaista vaisumpia tai ainakin toisenlaisia. Vivianin - niin kuin usein maahisten - tapa kommunikoida oli erikoinen. Vivian kuten myös Tolon eli ennemmin kuvien maailmassa toisin kuin ihmiset. Tarinat tulivat heidän mieleensä kuvina ja ääninä, niin kuin heidän mielessään olisi pyörinyt jatkuvasti joukko elokuvia tai videoklipsejä.

Vivian ja Tolon pystyivät lisäksi vaikuttamaan toistensa mieliin siten, että he saivat toisinaan toisiinsa yhteyden ilman internetiä ja Facebookia ja kykenivät näkemään samoja kuvia yhteisestä ja lajinsa menneisyydestä samanaikaisesti. Sosiaalinen media toi tähän kommunikaatioon yhden uuden piirteen. Se eräällä tavalla madalsi kynnystä kertoa toiselle jostain itseä kiinnostavasta tai itselle tärkeästä asiasta.

     *     *     *

Vivian oli kesällä muuttanut tai palannut takaisin Turkuun, mistä hän aina silloin tällöin kertoi jotain Tolonille. Mm. sen että Vivian aikoi jatkaa opintojaan Åbo Akademissa, opintoja jotka olivat vuosia sitten keskeytyneet toisen koulutuksen takia. Tosin hän haki myös töitä, mikä oli maahiselle usein hyvin vaikeaa, sillä ihmisten maailmassa ei maahisten avuja paljon arvostettu. Sen tiesi Tolonkin paremmin kuin hyvin.

Tällainen ei ole kuitenkaan maahisia ja muita haltioita paljon häirinnyt. He ovat tottuneet selviämään Maapallolla, ovathan he olleet täällä jo kauan ennen nykyihmistä. Ihmisten maailmaan täytyi kuitenkin sopeutua sillä elintila on käynyt aina vain vähäisemmäksi muille lajeille kuin nykyihmiselle. Haltioiden tilanne, niin maalla kuin merellä, on yhtä vaikea kuin suurilla eläimillä, joista monet ovat sukupuuton partaalla.

Tolon miettii usein Viviania, sillä hän on antanut sydämensä tälle toiselle maahiselle. Vivian ei ole kuitenkaan tähän mennessä vastannut Tolonin tunteisiin, mikä ei sekään ole epätavallista maahisten maailmassa. Heidän maailmassaan esimerkiksi seksi on ollut usein vain tapa hankkia lapsia. - Ekstaattiset kokemuksensa maahiset hankkivat tavallisesti ilman että he tarvitsevat siihen partneria. Eikä kyse ole - niin kuin lähes aina ihmisten maailmassa - seksistä ja sukupuoliyhteydestä tms.

Maahisten arjessa älylliset nautinnot melkein aina riittävät, mitä he saavat siitä, mitä he itse tekevät ja ajattelevat. Toki he kaipaavat myös toistensa läheisyyttä ja läsnäoloa. Nytkään Tolon ei toivo mitään niin paljon kuin että Vivian olisi läsnä tässä-ja-nyt.

Linkki:

Juice Leskinen. Syksyn Sävel. YouTube
Kaseva. Syksy. YouTube

      -      -     -     -

Lähteitä:

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 232: "Tolonin legenda, moderni muunnelma"
TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 234: "Tolon näkee kummallisen unen"
TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 235: "Tolon - in balance?"
TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 304: "Tolon vihdoin vapaana"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti