lauantai 6. syyskuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 351: "Lauantai, lauantai"

Niska tuntui jäykältä, kun avasin aamulla puoli kahdeksalta silmäni. Olin heräillyt jo useampaan otteeseen, mutta päättänyt jatkaa kiinnostavia uniani vielä hetken ja taas hetken. Lopulta kyllästyin ja päätin nousta ylös.

Harmikseni, juuri nyt, en muista mitään millaisia unia näin, enkä miksi ne olivat kiinnostavia. Jokin tarina oli aina.. vaiheessa ja halusin nähdä, miten se jatkuu.

Oli kylmä, tajusin sen vasta, kun heitin peiton päältäni. Aurinko paistoi samassa ikkunasta suoraan silmiini. Oli  noustava ylös. Menin keittiöön ja panin kahvin tippumaan. Sitten lähdin uimaan.

Katumajärvi näytti kauniilta, todella kauniilta aamu-usvassa. Pitkäniemi näytti huuruiselta saarelta ja Kappolan vuorta ei edes huomannut, vaikka se oli heti niemen takana ja tavallisesti hallitsi maisemaa.

     *     *      *

Kolean yön jälkeen ja muutenkin vesi tuntui tietysti vilpoiselta. Muutaman rivakan vedon jälkeen veri alkoi kuitenkin kiertää kehossa ja sen jälkeen vedessä olisi ollut vaikka kuinka pitkään. Välillä tasasin hengitystä laiturin portailla ja samalla katselin rantatiellä liikkuvia ihmisiä koirineen.

Aamukahvin jälkeen otin pyörän ja lähdin ajelemaan verkkaisesti kohti entistä Verkatehdasta. Kirjoittamisen kandivaihe alkoi tänään. Olen vähitellen viime vuosien aikana istunut Avoimen yliopiston kursseilla, ja vasta pari päivää sitten tajusin, että opintoja on ainakin kahden kandi-tutkinnon verran. Mutta mitäpä niistä. En ole aiemminkaan osannut realisoida koulutuksia ammatillisesti tai taloudellisesti. Iloa niistä on silti ollut, ainakin minulle, niin kauan kuin opintoja on kestänyt.

     -     -    -    -     -

Tulin juuri iltauinnilta. Syksy on saanut lähijärvien lokit kokoontumaan yhteen, keskelle järveä.

Talon asukkaita istuskeli rantanuotiolla vähän matkan päässä yleisestä uimarannasta.

Tapojensa mukaisesti joukko eri-ikäisiä miehiä ja naisia vietti aikaansa ulkona, talon vierustalle sijoitetuilla puisilla penkeillä - ja joi tällä kertaa kai lähinnä saunaoluitaan ja jutteli keskenään.

Vaihdoin muutaman sanan, niin kuin tapoihini kuuluu. Ja jatkoin sitten matkaani, ensin järvelle sitten takaisin. - Seuraavaksi tsekkaan Telkku.comin läpi. Mitähän elokuvia tänä iltana tuleekaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti