maanantai 15. syyskuuta 2014

Valkama: "Hulluna Saraan" (2012)

Ville, 25, on synkkämielinen ex-lapsitähti, joka on menestyksekkäästi vältellyt rokki-isäänsä vuosikausia. Kaikki muuttuu, kun isä muuttaa samaan asuntoon ja he molemmat rakastuvat samaan amerikkalaiseen countrytanssin opettajaan Saraan. (IMDb)

"Hulluna Saraan" (2012) on Samuli Valkaman ohjaama elokuva. Sen on käsikirjoittanut Valkaman lisäksi Katri Manninen. Elokuvan pääosissa ovat suomalaiset näyttelijät Jussi Nikkilä ja Ville Virtanen, sekä "Lost"-sarjasta tunnetuksi tullut australialainen näyttelijä Emilie de Ravin.

"
Hulluna Saraan" on romanttinen komedia entisestä tenavatähdestä ja hänen rokkari-isästään, jotka rakastuvat Saraan, yhdysvaltalaiseen rivitanssinopettajaan. (Wikipedia)

     *      *     *

Samuli Valkaman elokuvassa "Hulluna Saraan" (2012) siis isä Taisto (Ville Virtanen) ja poika Ville (Jussi Nikkilä) rakastuvat samaan nuoreen naiseen Saraan (Emilie de Ravin). Asetelma on ehkä hieman outo, mutta tässä 2000-luvun 'Turhapuro' -elokuvassa tämä asetelma toimii.

Ja juuri elokuvan huumorin takia tämä elokuva kannattaa katsoa. Huumoria on synnytetty oikeastaan kahdella tavalla toisaalta kahden ihmisen kohtaamisen ja toisaalta vaikeista asioista puhumisen vaikeuden kautta.

Musta huumori astuu kuvaan mukaan, kun Ville vihdoin uskaltaa kertoa isälleen seurustelevansa Saran kanssa, johon isä on kuolettavasti rakastunut. Kun miehet leikillisesti kilvoittelevat Sarasta painimalla, huonokuntoinen isä saa sykärin - ja kuolee.

Samaan aikaan Sara ei enää tiedä, mitä ajattelisi Villesta, kun tämä ei ole ottanut häneen vähään aikaan yhteyttä - ja päättää palata USA:aan. Lopun monien nopeiden käänteiden ja yllätysten jälkeen Ville löytää lopulta itsensä Sunset Boulevardilta Los Angelesista yhdessä Saran kanssa. Isä mukanaan, tosin tuhkattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti