tiistai 7. lokakuuta 2014

Allen: "Midnight in Paris" (2011)

Nostalgisesti 1920-luvun Pariisiin suhtautuva amerikkalainen käsikirjoittaja - hieman Woody Allenin kaltainen hahmo - on morsiamensa kanssa kaupungissa, ja mystisesti palaa aina keskiöisin vuoden 2010 Pariisista liki sadan vuoden takaiseen menneisyyteen. (IMDb:tä mukaillen)

"Midnight in Paris" (2011) on Woody Allenin käsikirjoittama ja ohjaama romanttinen komedia ja fantasiaelokuva. Pääosissa ovat Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni ja Michael Sheen

Elokuvan ensi-ilta oli Cannesin elokuvajuhlilla. Elokuva voitti parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscarin ja parhaan käsikirjoituksen Golden Globen ja oli ehdolla kolmessa Oscar-palkintokategoriassa (elokuva, ohjaus ja lavastus). (Wikipedia)

     *     *      *

MENOSSA LIV-KANAVALLA KLO 21:00 -->

     *     *      *

Taivaallisen ihana elokuva, jonka pilaavat kaikki sanat. Huomaan olleeni aina Woody Allenin kaltainen romantikko, ja luulenpa vain että meitä on tuhansittain - ja paljon enemmän kuin voin ehkä edes kuvitella.

Elokuvassa Allenin alter ego Gil Pender (Owen Wilson) siis palaa, joka ilta tai yö 1920 -luvun Pariisiin - ja aamulla sieltä takaisin - niin kuin Tuhkimo sadussa. - Ja elokuvan lopussa hän huomaa, ettei oikeasti haluakaan palata mihinkään vaan jäädä elämään vuoden 2010 Pariisiin.

Loppukohtauksessa hän kävelee Pariisissa tapaamansa ranskattaren Gabriellen (Léa Seydoux) kanssa Pont Neufin siltaa - ja aloittaa köyhäilevän kirjailijan uransa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti