torstai 23. lokakuuta 2014

Eastwood: "Armoton" (1992)

Eläkkeelle jäänyt lännenmies ja pyssynheiluttaja William Munny ottaa haluttomasti vastaan vielä viimeisen työn auttaakseen vanhaa kaveriaan ja nuorta miestä. (IMDb)

"Armoton" (1992) on Clint Eastwoodin ohjaama lännenelokuva. Elokuva merkitsi Eastwoodin hyvästejä pyssysankarin hahmolle. Sen jälkeen ohjaaja-näyttelijä alkoi hakea sankaruutta arjesta ja ihmissuhteiden kuvaus tuli entistä tärkeämmäksi. (Wikipedia)

      *     *      *

TÄNÄÄN MTV3 22:40

     *     *     *

Totta vie, armaani! Onnellinen osuma. Mitäpä sitä ihminen ei tekisi, että saa lapsilleen onnellisen, porvarillisen elämän ja oman talon preerialla.

Monella tavalla mielenkiintoinen länkkäri, ja Clint Eastwoodin hyvästijättö tälle genrelle.  Neljän 'Oscarin' arvoinen suoritus. Not so bad.

Jermumainen naisten ja lastenkin tappaja William Munny (Clint Eastwood) on tullut uskoon tms ja lopettaa jopa viinan juonnin ja parantaa tapansa. Ja ryhtyy vaimonsa kanssa sikafarmariksi.

Sitten vaimo ottaa ja kuolee isorokkoon ja mies jää tilalle kahden lapsen tytön ja pojan kanssa. Eräänä päivänä tilalle saapuu Kid-niminen nuori mies (Jaimz Woolvett), joka kertoo etsivänsä palkkamurhaajaa, jonka kanssa voisi listiä kaksi miestä, jotka ovat humalapäissään viillelleet prostituoidun.

Ilotalon naiset ovat panneet liikkeelle huhun, että he maksavat 1000 dollaria miesten tappajalle, mistä paikallinen sheriffi Little Bill Daggett (Gene Hackman) miehineen ei ole erityisen ihastunut.  Tehty mikä tehty, ja kaupunkiin saapuu onnenonkijoita, joille käy kehnosti Little Billin käsittelyssä.

Ja sitten kaupunkiin tietysti saapuu myös Clint Eastwood elokuvaroolissaan Kidin ja naapurinmiehen Ned Loganin (Morgan Freeman) kanssa. Yllätyksettömästi miehet onnistuvat tappamaan viiltelijä-jackit ja saavat palkkiorahansa.

Tosin, musta mies Ned Logan menettää hötäkässä henkensä, ja Little Bill häpäisee hänen ruumiinsa, minkä William Munny alias Clint Eastwood tietysti kostaa, ja tappaa sheriffin, mihin elokuva sitten päättyykin.

Ja lapsiparat saavat isän takaisin kotiinsa - ja rahansa tulevaisuuden yliopisto-opintoja varten Harvardin yliopistossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti