perjantai 24. lokakuuta 2014

Huotarinen: "Kimmel" (2014)

Eräänä päivänä 16-vuotias Kimmel saa vanhemmiltaan tehtäväksi pelastaa maailman yhdessä hohtavan Yökirjansa kanssa. Kimmel matkustaa pinkillä lentokoneella ympäriinsä ja kohtaa 12 tyttöä. Sementtijalkaisen tytön, joka on odottanut aina. Rautahampaan, jolla on ikävä. Takiaistytön, joka haluaa aina vain lisää. Miekkatytön, jonka sydän on särkynyt. Rubiinitytön, joka varastaa. Kohtaamisissa on läsnä kaikki se, mikä elämässä on tärkeää.

Häikäisevä "Kimmel" (2014) on rajoja rikkova nuortenkirja, joka käsittelee klassisia teemoja rakkautta, ystävyyttä, yksinäisyyttä vahvasti nykyajassa elävien tyttöjen kautta. Tinkimättömän omaäänisen kirjailijan uusi romaani haastaa ja yllättää, kutsuu seikkailuun. (Kariston sivusto)

      *     *     *

Varsin erikoinen kirja, hyvin vilja-tuuliahuotarimainen.Vanhemmat lähettävät alienimaisen 16-vuotiaan tytön Kimmelin maailmaa pelastamaan.

Matkalleen Kimmel saa mitä hän vain ikinä haluaa ja pystyy kuvittelemaan. No, hän on 16-vuotias ja 16-vuotiaalla on 16-vuotiaan maailma. Ei hän edes ymmärrä mikä maailma on saati sitten sen pelastaminen.

      *     *     *

Hän kuitenkin suorittaa uskollisesti tehtäväänsä, ja tapaa matkallaan - vain 16-vuotiaita tyttöjä - ja tietysti muutaman pojan, joista ei ole ainakaan hirveän kiinnostunut. Siis sillain.

Toiset tytöt panevat hänet miettimään asioita. Kun hän on päässyt tehtävänsä loppuun. Siis siinä maailmanpelastamisessa, hän saapuu vaaleanpunaisella lentokoneellaan pienelle saarelle, jossa ei ole muita kuin hän ja hänen Yökirjansa, johon on kirjoitettu kaikki mikä "Kimmelissä" tapahtuu.

Yökirja sanoo, että hän on itse 12. tyttö ja kun hän kääntää kirjan ympäri, hän näkee siinä kasvonsa. Kasvonsa sellaisina kuin Yökirja on ne kuvitellut.

Kimmel on selvästi tyytyväinen näkemäänsä, ja hän hylkää niin Yökirjan kuin vaaleanpunaisen lentokoneen, jolla hän on kiertänyt .. maailmaa. Sen sijaan hän ottaa saaren rannasta valkopurjeisen veneen - ja jatkaa matkaansa. Sen pituinen se.

... tietysti purjeveneen paikalla voisi olla vaikkapa skeittilauta tai avaruusalus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti