tiistai 14. lokakuuta 2014

Kidron: "Bridget Jones: Elämä jatkuu" (2004)


Löydettyään elämänsä rakkauden Bridget Jones kysyy itseltään, onko hänellä nyt todella kaikki mistä hän on unelmoinut. (IMDb)

"Bridget Jones: Elämä jatkuu" (2004) on Beeban Kidronin ohjaama elokuva. (Wikipedia)

     *     *     *

TV5 KLO 21:00

     *     *     *

Chic litiäkö? Kyllä ja ainakin minun mielestäni hulvattoman hauskaa! Vakavaa leikillisyyttä. Bridget Jones (Renée Zellweger) on kerrassaan loistava fiktiivinen hahmo, eikä hänen poikaystävänsä Mark Darcy (Colin Firth) hänkään huono ole. Puhumattakaan näyttelijöistä jotka ova hienosti hanskanneet nämä Helen Fieldingin luomat hahmot.

Oman mielenkiintonsa asetelmaan tuo se metafiktiivinen tai intertekstuaalinen seikka, tai miksi sitä sitten kutsuisikaan, että Mark Darcy hahmona tarkoituksellisesti muistuttaa Jane Austenin "Ylpeyden ja ennakkoluulon" (1813) herra Darcya. Ja kaiken kukkuraksi sama näyttelijä Colin Firth on valkokankaalla näytellyt kumpiakin rooleja!!

     *     *     *

Elokuva alkaa hellyyttävän naiivisti. Bridget Jones on ylpeä siitä, että hänellä vihdoin 3-kymppisenä on ensimmäinen oikea poikaystävä, jonka kanssa hän harrastaa hyvää SEKSIÄ. Mitä hän kehuu kaikille (vastaantulijoille).

Mutta niin kuin kaikissa hyvissä draamoissa tässäkin kaikki muuttuu yhden väärän repliikin takia päälaelleen. Mark sanoo - tai on sanomatta - maagiset sanat, ja Bridget pistää välit poikki. Bridget odotti kosintaa.

No, niin kuin aikuisten ja vähän nuorempienkin saduissa, tässäkin kaikki kääntyy lopulta hyvin päin. Vaan kaikki on viime hetkellä menossa päin brinkkalaa. Nyt vuorostaan Bridget sanoo väärän repliikin juuri ennen Markin kosintaa.  - Ja niin kuin prosessidraamassa, tässäkin tilanne otetaan pedagogisista syistä tms uudelleen ja loppu hyvin kaikki hyvin.

Tällaistahan ei oikeassa elämässä tietysti koskaan tapahdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti