tiistai 21. lokakuuta 2014

Levine : "50/50 - Onnen kauppaa" (2011)

Tositarinaan pohjautuvat komedia syöpään sairastuneesta 27-vuotiaasta kaverista, joka oppii paljon elämästä diagnoosin ja sitä seuranneen kamppailun jälkeen. (IMDb)

"50/50" (2011) on yhdysvaltalainen draamakomediaelokuva vuodelta 2011. Sen on ohjannut Jonathan Levine ja käsikirjoittanut Will Reiser. Elokuva pohjautuu Reiserin omiin kokemuksiin hänen taistelussaan syöpää vastaan.
Pääosaa elokuvassa näyttelee Joseph Gordon-Levitt. (Wikipedia)

     *      *     *

TÄNÄÄN LIV-KANAVALTA TULLUT ELOKUVA... jonka alusta valitettavasti hieman myöhästyin. Nukuin Ruususen unta.

Adam Lerner (Joseph Gordon-Levitt) on 27-vuotias radiotoimittaja Seattlesta, jonka tyttöystävä Rachael (Bryce Dallas Howard) on kuvataiteilija. Adamin paras kaveri Kyle (Seth Rogen) toimittaja hänkin ei voi sietää Rachaelia ja sanoo se suoraan, mikä ei kuitenkaan hetkauta Adamia.

Kärsittyään kovista selkäkivuista Adam saa tietää, että hänellä on selkärangassaan pahanlaatuinen kasvain, mihin hän alkaa saada syöpähoitoa. Netin kautta Adam saa tietää, että hänen tsaanssinsa ovat fifty-sixty. Kun Adamin äiti Diane (Anjelica Huston) kuulee traagisesta sairaudesta hän alkaa päsmäröidä, mikä vain ärsyttää Adamia.

Myös tyttöystävä Rachael tarjoutuu auttamaan Adamia, mutta samaan aikaan tällä on suhde toisen miehen kanssa, minkä Adamin kaveri Kyle saa selville, mikä synkentää hänen muutenkin synkkää kuvaa tyttöystävänsä. - Kyle onkin Adamin läheisistä ainoa, joka on koko ajan miehen tukena ja turvana.

Syöpähoitojen aikana Adam alkaa käydä myös terapiassa, jossa hän tutustuu viehkoon mutta varsin kokemattomaan terapeuttiin Katherine McKayhin (Anna Kendrick) ja pari ihastuu ja lopulta rakastuu toisiinsa. Vaikeuksien kautta Anna auttaa Adamia ymmärtämään tilanteensa ja helpottaa häntä vaikeassa äiti-suhteessaan. - Kun yksi Adamin tutuista sairaalassa kuolee, hän alkaa tuntea kuolemanpelkoa - ja epäilee kannattaako hänen lähteä suunniteltuun leikkaukseen.

Kylen, Katherinen ja myös äitinsä Dianen tuella Adam kuitenkin menee rauhallisin mielin leikkauspöydälle. Leikkaus Adamin peloista huolimatta onnistuu. Ja päästyään kotiin eräänä iltana terapeutti Katherine saapuu hänen kotiinsa, tosin ei terapeutin roolissa vaan pitsan kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti