torstai 16. lokakuuta 2014

Ruben: "Vihollinen vuoteessani" (1991)

Nuori nainen lavastaa oman kuolemansa ja yrittää siten paeta pakkomielteistä aviomiestään, mutta huomaa ettei siitä tullut sittenkään mitään. (IMDb:tä mukaillen)

"Vihollinen vuoteessani" (1991) on yhdysvaltalainen Joseph Rubenin ohjaama elokuva. Tämä psykologinen trilleri perustuu Nancy Pricen samannimiseen romaaniin. Pääosia näyttelevät Julia Roberts, Patrick Bergin ja Kevin Anderson.  (Wikipedia)

      *     *     *

TÄNÄÄN MTV3 KLO 22:40

      *     *     *

Viihdyttävä trilleri, joka päättyy amerikkalaisittain hyväksyttyyn tragediaan. Vaimo saa tappaa väkivaltaisen aviomiehensä, mistä tietysti voi olla montaa mieltä. Maassa missä kaikki ongelmat ratkaistaan asein - niin perheen sisällä kuin valtioiden välillä - tällainen ratkaisu on tietysti luonnollinen ja sivistynyt. - Katsojien myötätunto on maagisesti murhaajan puolella. Myös maailman toiseksi amerikkalaisimmassa maassa Suomessa.

Totta, Laura Burneyn (Julia Roberts) aviomies Martin (Patrick Bergin) on hillitön tyranni ja kontrollifriikki, pakkomielteinen paska, mutta mikä on oikea tapa toimia tällaisessa tilanteessa? Ehkei sellaista olekaan. Ainakin sellaista vaihtoehtoa tarjotaan tässä elokuvassa.

      *     *     *

Laura keksi kuolemattoman ajatuksen päästä miehestään eroon. Hän lavastaa oman kuolemansa veneretkellä. Huijaus kuitenkin paljastuu, ja Martin alkaa raivoissaan etsiä vaimoaan ja lopulta löytääkin tämän. Toisen miehen sympaattisen ja viehättävän draamaopettajan Ben Woodwardin (Kevin Anderson) sylistä, lähes kirjaimellisesti.

Minkäänlaiseen neuvotteluun tai sovitteluun ei ole mitään mahdollisuuksia. Niin Laura kuin Martin ovat pelanneet pelinsä kehnosti siihen tilanteeseen, ettei kumpikaan anna - tai ole antanut - toiselle mitään muuta mahdollisuutta kuin yrittää selvitä hengissä viimeisestä yhteenotosta...

Kaksintaistelun pölyisessä Villin lännen lähiötalossa voittaa Laura, Benin suosiollisella avustuksella. Ensin Laura kuitenkin soittaa poliisille - ja ilmoittaa tappaneensa miehen - ja vasta sitten oikeasti tappaa miehen. Siis kylmäverinen ja harkittu murha, mistä hän ei kuitenkaan joudu tilille. Mielenkiintoista. Naiset ne osaavat aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti