perjantai 3. lokakuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 360: "Yksin kotona..."


Perjantai-ilta. Yksin kotona (jo vuodesta 1995). Katselin puolihuolimattomasti Paul Greengrassin "Medusan iskua" (2004) TV5:ltä. Jotenkin toistaa itseään. Kuin "Meduusan verkko" hieman muunnneltuna. Sitten kyllästyin - ja aloin kirjoittaa tätä.

Tavallinen työpäivä, jonka jälkeen pyöräilin Verkatehtaan 5. kerrokseen. Kandi-opintoja on enää muutamia päiviä jäljellä. Kirjallinen työ tulisi olla valmiina 31.1.2015 ja sitten se on ohi. Vaan eipä näillä titteleillä ole minulle mitään erityistä merkitystä, mutta harrastustavoitteiset opinnot ovat antaneet mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin ja asioihin.

Kun tulin kotiin ilta 9:n aikaan, kävin vielä uimassa. Järvessä. Pimeässä. En voinut vastustaa kiusausta sillä ilma oli niin lämmin ja kesäinen. Huomenna esittelen tutkielman aiheen ja keskeisiä lähteitä ym.

Aamulla huomasin, sattumalta, että Turussa ovat kirjamessut viikovaihteessa. Kyselin oliko joku lähdössä. Ei ollut. No, en olisi voinut lähteä perjantaina, kun olin töissä ja lauantaina pääsisin lähtemään vasta n. 13:30. OnniBussilla pääsisi edullisesti. Menopaluu vain 11 euroa!!

Vaan mitäpä minä Turussa.
      _     _     _     _     _

Ja tietysti lauantaiaamuna takaisin Verkatehtaalle. Mielenkiintoisista aiheista ihmiset tekevät tutkielmiaan. Yllättävän moni on kiinnostunut kirjoittamisesta hyvin käytännöllisestä näkökulmasta. Kaunokirjoittamisen rinnalle on nostettu yhtä arvokkaaseen asemaan kaikki muu kirjoittaminen, jota ihmiset tekevät työkseen, enkä tarkoita nyt myöskään journalismia. Mielenkiintoista.

Blogiani seuranneet saattavat aavistaa, mistä teen oman tutkielmani. Työnimenä on "Mikä nykytarinoissa koukuttaa? Miten kerron / kirjoitan koukuttavan tarinan / novellin?". Tätä en muuten kertonut edes ryhmälaisilleni vaan selitin vain ideani omin sanoin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti