lauantai 8. marraskuuta 2014

Davis: "Täydellinen murha" (1998)

Uusi versio Alfred Hitchcockin klassikosta "Täydellinen rikos" (1954). (IMDb)

Andrew Davisin ohjaama "Täydellinen murha" (1998) on jännitys/trilleri -elokuva. Se on uudelleenfilmatisointi Alfred Hitchcockin vuoden 1954 elokuvasta "Täydellinen rikos". Elokuvan pääosia näyttelevät Michael Douglas, Viggo Mortensen ja Gwyneth Paltrow.

Viggo Mortensen on myös oikeasti taidemaalari ja jotkut elokuvassa käytettävistä Davidin maalauksista ovat hänen omiaan. (Wikipedia)

     *      *     *

Ylellistä elämää viettävä liikemies Steven Taylor (Michael Douglas) saa selville, että hänen nuori, kaunis ja älykäs vaimonsa Emily (Gwyneth  Paltrow) pettää häntä. YK:ssa asiantuntijana toimivalla naisella on suhde taidemaalari David Shaw'hon (Viggo Mortensen).

Emilyn käytös paljastaa hänet ja Steven vaivihkaa selvittää taidemaalarin taustat, ja saa selville että mies esiintyy väärällä nimellä ja on valehdellut taustansa Emilylle. Sen sijaan että Steven olisi opiskellut hyvissä yliopistoissa mm. Berkeleyssä, hän on oppinut maalaamaan vankilassa.

David on uransa aikana huijannut varakkailta naisilta heidän omaisuutensa ja hävinnyt sitten. Näin oli käynyt myös vankilasta vapautumisen jälkeen. Myös Emily on hyvin varakas, ja sen lisäksi koko hänen omaisuutensa on hänen omassa hallinnassaan.

     *      *     *

Emilyn aviomies Steven antaa huijarille kaksi vaihtoehtoa: hän voi joko vaivihkaa jättää Emilyn tai sitten murhata hänet ja saada siitä 500 000 dollaria. Steven valitsee rahat.

Kaikki ei mene kuitenkaan Stevenin laatiman suunnitelman mukaan. Emily onnistuu tappamaan asuntoon tunkeutuneen miehen, joka kaiken lisäksi ei ole David vaan hänen palkkaamansa murhaaja.

Davidilla on Stevenin harmiksi ollut myös oma jatko- tai varasuunnitelma. Hän oli nauhoittanut miesten keskisen keskustelun, jossa David esittää vaimonsa murhasuunnitelman Stevenille. Steven kiristää Davidilta tekemättömästä murhasta 500 000 dollaria - ja luultavasti tulisi jatkossa kiristämään muutakin.

     *      *     *

Tilanteeseen tuo oma värinsä sekin, että Emilylle paljastuu, että hänen miehensä Steven on pahoissa veloissa ja tarvitsee kipeästi hänen varojaan, joihin hän ei pääse käsiksi muuta kuin siten, että murhaa tai tapattaa vaimonsa.

Tätä ennen Steven on kuitenkin ehtinyt tappaa rahojensa kanssa paenneen Davidin. Kun Steven palaa kotiinsa, aikomuksenaan viedä Stevenin epäonnistunut suunnitelma loppuun, Emily aavistaa mitä on tulossa. Itse asiassa David oli postin mukana lähettänyt Emilylle kasetin, jossa hän kertoi naiselle hänen miehensä puuhailuista.

Loppuhuipennuksessa Emily ampuu aviomiehensä tämän yrittäessä tappaa hänet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti