tiistai 11. marraskuuta 2014

Ephron: "Vaimoni on noita" (2005)


Itsekeskeinen näyttelijä saa tietämättään vastanäyttelijäkseen noidan tv-sarjaan, joka on uusi versio takavuosien "Vaimoni on noita" -sarjasta. Mies yrittää käyttää kokematonta naista hyväkseen. Vaan kuinkas siinä sitten kävikään (IMDb:tä mukaillen)

"Vaimoni on noita" (2005) on Nora Ephronin ohjaama elokuva, joka perustuu samannimiseen tv-sarjaan. Elokuvan pääosia näyttelevät Nicole Kidman, Michael Caine ja Will Ferrell. 

Elokuva on saanut 5 Razzie-ehdokkuutta sekä Teen Choice Award ja Young Artist Award -ehdokkuudet. (Wikipedia)

     *     *      *

Noita Isabel Bigelow (Nicole Kidman) haluaa viettää tavallisen ihmisen elämää, ja muuttaa Los Angelesiin.

Samaan aikaan toisaalla suunnitellaan takavuosien suosikkisasarjan "Vaimoni on noita" tekemistä uudelleen. Rahoittaja on sama kuin pääosan näyttelijä Jack Wyatt (Will Ferrell), jonka tarkoitus on vain saada itsensä näkyville julkisuudessa. Hän kuitenkin tarvitsee noidan osaan jonkin taviksen, josta ei ole hänelle haittaa.

Kadulla Jack kohtaa Isabelin, ja tarjoaa tälle roolia noitana. Isabel ei aluksi tajua, ettei Jack tajua, että hän on oikea noita, mutta suostuu miehen ehdotukseen.

Elokuva on pitkälti Jackin ja Isabelin, sukupuolten välistä taistelua huomiosta, jossa Jack on aluksi niskan päällä, sitten Isabel - ja lopulta päädytään harmonisen yhdessäolon tilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti