perjantai 14. marraskuuta 2014

Kershner: "RoboCop 2" (1990)

Korruptoitunut liikenainen yrittää saada Robocopin epäkuntoon, jotta voisi lanseerata markkinoille oman kyborgi-mallinsa. (IMDb)

"RoboCop 2" (1990) on satiirinen science fiction -toimintaelokuva, jonka ohjasi Irvin Kershner ja käsikirjoitti Frank Miller. Se on jatkoa "RoboCop" (1987) -elokuvalle ja nimikkoroolissa näytteli viimeistä kertaa Peter Weller. Elokuva huomioitiin kolmella Saturn-ehdokkuudella: parhaasta science fiction -elokuvasta, erikoistehosteista ja nuoren näyttelijän suorituksesta. (Wikipedia)

    *    *    *

Ihmismäinen kyborgi-robotti osoittautui ensimmäisessä "Robocop" (1987) -elokuvassa menestykseksi. Se oli ominaisuuksiltaan, poliisina, joka suhteessa ihmistä parempi, enemmän kuin ihminen ilman ihmisen heikkouksia. Ja mikä parasta: se ei alkanut myydä huumeita Hel-singin sen kummemmin kuin Detroitinkaan katukaupassa.

Robotin kehittäneeltä OCP:ltä (Omni Consumer Products) -firmalta  on onnistuneen robotin takia mennyt business, joten se on kehittänyt uuden robotin, jolla se aikoo korvata RoboCopin. Samalla se aikoo yksityistää mm. Detroitin poliisitoimen ja koko kunnallishallinnon.

Monien mutkien ja juonikäänteiden jälkeen alkuperäinen robo osoittautuu business-mielessä kehiteltyjä korvaajiaan paremmaksi - entistä ihmismäisempänä. Eikä Detroit Cityn hallintoonkaan tehdä rukkauksia vaan korruptoitunut demokratia jatkaa olemassaoloaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti