keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kotcheff: "Rambo - taistelija" (1982)

Vietnam-veteraani käyttää taistelutaitojaan pikkukaupungin nilkkimäistä lainvartijaa, osavaltion poliisia ja kansalliskaartia vastaan. Ja kyse oli vain siitä, että hän halusi poiketa syömään johonkin kurjaan kuppilaan. (IMDb:tä mukaillen)

"Rambo - taistelija" (1982) on yhdysvaltalainen toimintaelokuva. Elokuva perustuu David Morrellin "Ajojahti" -nimiseen romaaniin. Elokuvan pääosassa nähdään Sylvester Stallone. (Wikipedia)

     *     *     *

Nyt vasta 1. kerran katsoin tämän paljon puhutun, kehutun ja haukutun elokuvan. Ja yllätyin - jollain tavalla pidin tästä 1. 'Rambo' -elokuvasta. Tämähän ei ollut sotaelokuva ollenkaan.

Suomessakin on paikkoja joihin toivoisi Rambon saapuvan ja kurittavan idioottimaisia paikallisia sheriffejä ja muita lainvartijoita ja takovan järkeä hieman heidän pikkupäihinsä. Ja ennen muuta kaikki 'Talvisota' -hullut voisi ottaa intiimiin käsittelyyn ja vääntää kuvaannollisesti niskat nurin.

Jokainen joka on joutunut sellaiseen tilanteeseen kuin Rambo tai oma isoisäni eivät voi puolella lauseellakaan puolustaa valkoisia murhaajia, jotka kyykyttivät kansaa.

     *     *     *

No, en usko, että väkivallalla tai millään muullakaan oikeudenkäytöllä saadaan koskaan mitään pysyvää, hyvää aikaan, joten edelliset lauseet voi tietysti jättää omaan arvoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti