tiistai 25. marraskuuta 2014

Nichols: "Wolf" (1994)

Kirjankustantaja Will Randall muuttuu ihmissudeksi ja hänen täytyy taistella voidakseen pitää työpaikkansa. (IMDb)

"Wolf " (1994) on amerikkalainen romanttinen kauhuelokuva, jonka on ohjannut Mike Nichols ja kirjoittanut Jim Harrison, Wesley Strick ja Elaine May. Elokuva on huipputähditetty, sillä pääosissa ovat Jack Nicholson and Michelle Pfeiffer.(Wikipedia)

      *      *      *

TÄNÄÄN 6:LTA KLO 22:00

      *      *      *

Viihdyttävä elokuva, jonka olen nähnyt nyt kolmannen kerran. Ilman kahta karismaattista näyttelijää "Wolf" (1994) ei kuitenkaan olisi ollut mitään, eikä James Spader paskamaisena markkinointipäällikkönä Stewart Swintonina ollut hänkään huono valinta.

Loppuratkaisusta pidin: Willie (Jack Nicholson) ja Laura (Michelle Pfeiffer) saivat toisensa ihmissusina. Mitään parempaa olisi tuskin voinut toivoa. Elokuva sai käsikirjoituksestaan 'Saturn Awards' -palkinnon, ja tarina oli sekin ok, ja on vaikuttanut mm. fantasia-kirjallisuuteen. Maggie Stiefvaterin "Väristys" (2009) on kuin suora kopio tästä tarinasta.

Elokuvan aloituskohtaus tuo mieleen toisen 'Jack Nicholson' -kauhuelokuvan eli "Hohdon" (1980). Willie ajaa Volvollaan lumista tietä jossain päin Uutta Englantia lähellä Vermontia ja toisella kädellään pyyhkii jäistä tuulilasia, kun keskelle tietä loikkaa kuutamoisena yönä susi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti