sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ray: "Tien laulu" (1955)

Tarina nuoresta Apu -pojasta ja hänen elämästään pienessä intialaisessa kylässä. Hänen vanhempansa ovat varsin köyhiä, isä Harihar kirjoittaa ja runoilee ja on hyväntahtoinen hölmö, joka antoi hedelmätarhansa korvaukseksi veljensä veloista. 

Perheessä asuu Apun ja hänen vanhempiensa lisäksi vanhempi sisar Durga ja vanha täti. Äiti  Sarbojaya on ainoa, joka on huolissaan perheen tilanteesta ja aiheesta. Perheellä ei ole juuri tuloja, ja isä Harihar joutuu lähtemään kaupunkiin ja Sarbojaya jää hoitamaan pientä perhettä ja joutuu myymään harvat arvoesineensä, jotta saa ostettua ruokaa.

Tilannetta hankaloittaa se, että Durga varastelee heidän entisestä hedelmätarhastaan, mistä perheen maine kärsii mikä syventää heidän kurjuuttaan. Isä lähdettyä Durga kaiken lisäksi sairastuu vakavasti ja kun isä vihdoin elokuvan lopulla palaa takaisin, on tyttö kuollut.

Vaikka isä on onnistunut kaupungissa hankkimaan hieman rahaa ja tavaroita, ei se paranna perheen tilannetta vaan he joutuvat jättämään sukutalonsa ja muuttamaan muualle. (IMDb:tä mukaillen)

"Tien laulu" (1955) on intialainen elokuva, joka on 1. osa Bibhutibhushan Bandopadhyayn romaaneihin perustuvasta 'Apu' -trilogiasta, ja ohjaajansa Satyajit Rayn 1. kokoillan draamaelokuva. Elokuvan musiikin teki Ravi Shankar. "Tien laulu" kertoo päähenkilönsä, Apu-pojan varttumisesta Bengalissa 1920-luvulla. (Wikipedia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti