tiistai 4. marraskuuta 2014

Schlesinger: "Next Best Thing" (2000)

Abbie on kyllästynyt epäonnistuneisiin miessuhteisiin, ja yhtenä yönä hän löytää itsensä homppeli-ystävänsä sängystä, jolle saa vauvan. (IMDb)

"The Next Best Thing" (2000) on  draamakomedia, jonka ohjasi John Schlesinger. Pääosia elokuvassa näyttelevät Rupert Everett, Madonna ja Benjamin Bratt. (Wikipedia)

     *     *    *

Ei elokuvana mikän huippu, mutta kiinnostava Madonna-leffa, jossa ei ole yksioikoinen näkemys ihmisen seksuaalisuudesta. Toisin sanoen olet joko hetero tai homo. Voit olla mitä milloinkin haluat. Jokin tällainen filosofia on käsikirjoituksen takana.

Hyvä muistutus siitä, että vasta modernissa yhteiskunnassa esim. lesbous / homoseksuaalisuus käsitteellistettiin ongelmaksi - aiemmin siihen ei kiinnitetty mitään erityistä huomioita. - No, tietysti jo ennen modernia kristinusko toi ajatteluun oman kieroutuneen sävynsä.

     *     *    *

MENOSSA LIV-KANAVALTA...

     *     *    *

Yllättävä käänne homo-Robert ei olekaan lapsen biologinen isä, ja hetero-äiti Abbie on rakastunut Beniin, jonka kanssa on menossa naimisiin.

     *     *    *

Tilanne sen kun mutkistuu, kun tapaus menee oikeuteen - ja kuvaan ilmestyy lapsen biologinen isä Kevin. Voi, voi! olisi jättänyt miehet rauhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti