lauantai 1. marraskuuta 2014

Segel: "Aina eka kerta - 50 First Dates" (2004)

Henry Roth on sitoutumiskammoinen 30+ mies aina siihen asti kunnes hän tapaa Lucyn. Heidän kemiansa vastaavat täysin toisiaan ja Henry luulee löytäneensä vihdoinkin unelmiensa naisen. Kunnes selviää, että Lucylla on vakava muistihäiriö ja hän unohtaa seuraavana päivänä kaiken mitä edellisenä päivänä on tapahtunut... (IMDb)

"Aina eka kerta" (2004) on Peter Segalin ohjaama romanttinen komedia, jonka pääosissa näyttelee Adam Sandler ja Drew Barrymore. (Wikipedia)

     *     *     *

ENSI SUNNUNTAINA 5:LTA KLO 21:00

     *     *     *

En tiedä mitä minusta kertoo, kun sanon, että tämä on yksi suosikkielokuviani. Enkä ajattele nyt Peter Segelin elokuvan "Aina eka kerta" (2004) teknisiä ansioita vaan sen tarinaa.

Tilanteen voi ajatella myös allegoriana yleensä ihmissuhteista. Sanotaanhan sitä, että pitkäkestoisen parisuhteen salaisuus on siinä, että suhde uudistuu koko ajan. Toinen rakastuu toiseen yhä uudelleen, joka ikinen päivä. Siinä sitä on haastetta yhdelle elämälle - ja parisuhteelle.

     *     *     *

Tästä elokuvasta on oikeastaan turha sanoa muuta kuin että se on nähtävä.

Niin Henry Roth (Adam Sandler) kuin Lucy Whitmoren (Drew Barrymore) asuvat paratiisimaisilla Havaijin saarilla. Roth lääkärinä merellisessä eläintarhassa ja Lucy - ennen auto-onnettomuutta - kuvaamataidon opettajana.

Eräänä päivänä Henry hän kohtaa Lucyn kahvilassa, jossa ei tavallisesti käy. Ja rakastuu välittömästi naiseen, joka leikkii pöydässä vohveleillaan. Hän palaa joka päivä samaan kahvilaan, mutta tajuaa jo toisella kerralla, että kaikki ei ole ihan kohdallaan.

Lucy ei tunne edellisenä päivänä tutustumaansa - ja rakastumaansa - mieheen. Tilanne toistuu yhä uudelleen ja uudelleen. Ongelmaan löytyy kuitenkin yllättävä .. ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti