sunnuntai 16. marraskuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 371: "Vähän improa..."


Tämä viikonvaihde oli kai sitten impro-viikonvaihde. Katselin ensimmäiset "Vedetään Hatusta" (2014) -jaksot. Toisen jälkeen aloin jo hieman kyllästyä. Olivathan ne ihan .. hyviä. Mutta. Ei tätä jaksa katsoa kuin 20 minuuttia kerrallaan... Ai, niin eihän tämä ohjelma kestäkään kuin 20 minuuttia kerrallaan. Ja onneksi se tulee vain kerran viikossa 20 minuutin pätkissä. Ihan hyvä formaatti. Oikein hyvä. Ohjelma.

Näyttelijät ovat tunnettuja ja vetovoimaisia ja "Putouksesta" (2010->) tuttuja, ja Jaakko Saariluoma on vaihtanut paitaa, ei kun puolta. Hikinen paita. Puoli.

Aku Hirviniemi, joku sanoi viikonvaihteen impro-kurssilla, että Aku Hirviniemi oli Hiirimäen Riihimäen kasvatteja. Jossa olin silloin, kun kuulin sen.

      *      *      *

Minttu Mustakallio on nelikon ainoa nainen ja neljäs on tietysti munamies. Riku Nieminen. Piip-piip. Ja sitten kesken kaiken paikalle putkahtaa joku vierailija. Yleisö on iholla - ja suuri hattu josta vedetään on pöydällä josta vedetään impro-tehtäviä. Ja sitten on vielä pianisti Katja Lappi.

Mutta sanonpa sen, että mieluummin katsoin oman ryhmän improesityksiä. Siis sen joka vasta ajoi itseään sisään tähän pro-maailmaan. Toki joukossa oli 1/2-ammattilaisiakin. Mutta hämmästyttävää oli, että ensimmäistäkin kertaa improilleet olivat tosi .. kuuleja.

      *      *      *

"Vedetään hatusta" -esimerkki. - Tänä iltana hatusta vetää ensimmäiseksi - Minttu. Ja Minttu nousee tuolista menee hatun luo ja vetää hatusta. "Seuraavaksi näemme jännittävän dekkarikohtauksen elokuvasta 'Suunnistajat metsässä'. Näyttelijäkertojina Jaska ja Riku."

Jaska ja Riku nousevat ylös ja kävelevät estradille samalla miettien, mitä alkavat tehdä. Taustalla musiikkia.

Jaska: - Metsä oli hiljainen. Vain pieni sateen tihkuna kuului lehdistä. Odotin rastilla 8 saapuvia suunnistajia.  Riku saapuu oikealta huohottaen rastille. Huomaa Jaskan ja alkaa puhua kameralle.

Riku: - Se oli hän. Suunnistajan tappaja. Olin kuullut hänestä vain myyttejä, mutta se olikin totta. Menee takaisin rastille, ja sanoo Rikulle varovasti 'Hei' mihin Jaska vastaa 'Hei'.

Jaska: - Haluatko leimata korttisi. Sanoo uhkaavasti. Puhuu sitten kameralla: - Katsoin kuinka hän tärisi pelosta edessäni. Tiesin että hän tulisi olemaan helppo uhri suunnistajan tappajalle Lars Erikinpojalle.

Myös Riku kameralle: - Huomasin hänen katsestaan, että minä olin hänelle helppo saalis. Mutta asiat eivät tule menemään niin yksinkertaisesti. Olenhan nimittäin: Super-Suunnistaja - Kekkonen.

Riku: - Totta kai minä voin leimata minun korttini. Osoittaa sormella jonnekin: - Mikä tuolla on!

Jaska ottaa askeleen kameraa kohti: - Kekkonen yritti selvästi vanhaa 'Mikä tuolla on' -hämäystä. Tuijotin häntä kiinteästi silmiin. Ja siinä samassa hän teki jotain ällistyttävää. En olisi ikinä uskonut, että Kekkonen tekee keskellä yötä pimeässä metsässä jotain niin ratkiriemukasta.

Riku aivastaa ja menee kameralle: - Perhana hän ei mennyt lankaani, eikä aivastus-kikkanikaan toiminut. Mitä minä teen! Mitä minä teen, oi äiti! 

Jaska: - Mitäs miehellä käsissä? 

Riku: - Räkää... Mitäpä muutakaan.

Jaska: - Eikö tullut nenäliinaa matkaan?

Riku: - Ei

Jaska menee taas kameran eteen ja alkaa puhua: - Hän oli täysin vallassani. Hän tärisi kuin haavanlehti niiden muiden haavanlehtien seassa. Päätin lopettaa hänet hyvin lyhyeen. Jaska palaa takaisin ja tarttuu Rikuun.

Jaska: - Syökää! Ja Riku vaipuu maahan .. räkäänsä tukehtuneena tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti