lauantai 29. marraskuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 379: "Päättäjät ja heidän vaalikarjansa aivotonta sakkia - mitään avioliittolakeja ei tarvita"


Minusta on aina, teini-iästä saakka, harmittanut, miten aivotonta sakkia ovat kaikki uskontojen ja ideologioiden perässä juoksevat ihmiset. Enkä ymmärrä miksi tällaisina laumasieluina halutaan toimia.

Kaikkein vaarallisinta uskoa on kuitenkin usko lakeihin ja länsimaiseen muodolliseen oikeuteen, mistä yksi malliesimerkki on viime viikkoina ylenpalttista julkisuutta saanut avioliittolaki tai sen luonnos, joka tulee eduskuntavaalien jälkeen seuraavan eduskunnan lopullisesti päätettäväksi.

Onko kukaan sanonut vielä ääneen, että aina kun yhdestä legaalisesta ongelmasta - minkä tahansa asian suhteen - on päästy eroon, kulman takana on toinen ongelma. Tästä kierteestä ei olemassa olevin keinoin, minkään maailman normien avulla, ole mahdollista päästä eroon.

Ainoa vaihtoehto on nykyisenkin avioliittolain purkaminen, ja tällaisten asioiden jättäminen ihmisten itsensä keskenään päätettäväksi. Mitä kuuluu kenellekään muulle ihmiselle, kirkolle tai valtiolle, miten ihmiset, perheet, suvut ja heimot asioitaan järjestelevät.

Annetaan kaikkien kukkien kukkia samaan aikaan. Jos joku haluaa mennä naimisiin susikoira Rexinsä kanssa, olkoon sekin mahdollista. Jos jotkin perheet haluavat keskenään sopia avioliitosta olkoon sekin mahdollista. Mitä kenellekään toiselle kuuluu, mitä muut tekevät hyvässä uskossa ja sovussa keskenään!

Sitä paitsi: tehtiin millaisia lakeja tahansa, niitä kuitenkin aina rikotaan, jos ne polkevat ihmisten oikeuksia ja kulttuurisia sääntöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti