maanantai 10. marraskuuta 2014

Yimou: "Nainen, pyssy ja nuudelipuoti" (2009)

Kiinalaisen nuudelikaupan omistaja päättää murhata uskottoman vaimonsa ja tämän rakastajan, mutta kaikki menee.. kaikilla pieleen. (IMDb)

Kiinalaisen elokuvan "Nainen, pyssy ja nuudelipuoti" (2009) on ohjannut Zhang Yimou. Tarina on sama kuin Joel & Ethan Coenin elokuvassa "Blood simple" (1984), joka sijoittuu Teksasiin, mutta tämän elokuvan tapahtumapaikka on syrjäisen Gansunin maakunnan nuudelikaupassa. Elokuva on sekoitus trilleriä ja komediaa. (Wikipedia)

     *     *      *

Koko lailla hillitön tarina siitä, miten jos joku voi mennä pieleen, niin varmasti menee pieleen. Ohjaaja Zhang Yimou leikittelee taitavasti pienillä sinänsä merkityksettömillä yksityiskohdilla ja tapahtumilla, jotka kuitenkin saattavat olla ja ovat suuria käänteitä ihmisten elämässä.

Kaikki tapahtuu yhden päivän aikana, mutta siihen päivään mahtuu monta elämää - ja kuolemaa. Lopulta vain nuudelikaupan emäntä jää henkiin, kun ihmiset lähinnä vahingossa tappavat toinen toisiaan ahneuksissaan.

Loppukohtaus jossa emäntä kajauttaa palkkamurhaajan hengiltä muistuttaa erehdyttävästi Stanley Kubrickin "Hohdon" (1980) kohtausta, jossa Jack Nicholson murtautuu kylpyhuoneeseen vain huomatakseen, että vaimo Wendy on paennut ikkunan kautta ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti