maanantai 24. marraskuuta 2014

Zwick: "Muuten, se viimeöinen" (1986)


Mies ja nainen kohtaavat eräänä iltana ja aloittavat romanttisen suhteen. Henkilökohtaiset ongelmat ja ystävien häiritsevä käytös varjostavat suhteen vakiintumista. (IMDb)

"Muuten, se viimeöinen" (1986) on amerikkalainen romanttinen draamaelokuva, jonka on ohjannut Edward Zwick. Tähtinä Hollywoodin taivaalla loistavat Rob Lowe and Demi Moore, jotka ovat - eivät hippejä eivätkä punkkareita vaan - chicagolaisia juppeja, jotka ovat ensi kertaa sitoutumista vaativassa suhteessa.

Elokuva perustuu David Mametin näytelmään "Sexual Perversity in Chicago". Vuonna 2014 elokuva uudelleenfilmatisoitiin. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN TV 5:LTÄ KLO 21:00

     *     *      *

Kuunnellessani Radio Suomi poppia bongasin sellaisen tiedon, että elokuva oli 1970-luvulla syntyneille eräänlainen pehmoporno-elokuva, jota katsoessa teinit kuolasivat Demi Mooren perään. Monet näkivät tuolloin ensimmäistä kertaa paljat rinnat valkokankaalla.

Varsinaista kohellusta ja yhden illan suhteita, mikä on varmasti närkästyttänyt suuresti 1980-luvun moraalinvartijoita.

      *      *     *

Danny (Rob Lowe) ja Bernie (James Belushi) ovat kaksi sinkkumiestä, vaikka 1980-luvulla ei vielä sinkuista tiedetty mitään, jotka asuvat Chicagossa. Kun Danny kohtaa baseball -kentän laidalla hehkeän Debbien (Demi Moore) on hän myytyä miestä. Mother Malone's -baarista pari lähtee yhtä matkaa Debbien kotiin - heti ensimmäisenä iltana - ja se on siinä sitten koko tarina kiteytettynä.

Kaikki muu on sen yhden yön jälkeistä soutamista ja huopaamista edestakaisin. Pari muuttaa yhteen, eroaa ja muuttaa taas yhteen ym. Parin ja heidän ystäviensä elämää seurataan vuoden ajan, juhlapäivästä juhlapäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti