lauantai 13. joulukuuta 2014

Curtis: "Rakkautta vain" (2003)


Kamera seuraa 8 hyvin erilaisen parin elämää. Tarinat liittyvät löyhästi toisiinsa - ja kaikki tapahtuu erään joulun aikoihin Lontoossa, Englannissa. (IMDb)

"Rakkautta vain" (2003) on brittiläisen  Richard Curtisin romanttinen komedia ja hänen esikoisohjauksensa. Hänen elokuviaan ovat myös menestyselokuvat "Notting Hill" ja "Neljät häät ja yhdet hautajaiset". Elokuva ajoittuu viidelle viikolle joulun alla ja kertoo kymmenen keskeisen henkilöhahmonsa kokemuksista, jotka kietoutuvat eri tavoin toisiinsa. Heitä yhdistäviä tapahtumapaikkoja ovat muun muassa lentokenttä ja koulun joulujuhla. (Wikipedia)

    *     *     *

Elokuva alkaa kun myöhemmin Iso-Britannian pääministeriksi paljastuva mies - millä ei ole sinänsä mitään merkitystä - David (Hugh Grant) alkaa puhua. Hän kertoo, että aina tuntiessaan itsensä alakuloiseksi nykyisen maailmanmenon vuoksi hän ajattelee Heathrow'n lentokentän saapuvien lentojen terminaalia ja sitä puhdasta, yksinkertaista rakkautta, jota ystävät ja perheenjäsenet tuntevat toivottaessaan rakkaansa tervetulleiksi.

David kertoo myös, että kaikkien 11. syyskuuta 2001 tapahtuneessa lento-onnettomuudessa kuolleiden ihmisten lähettämät tunnetut viestit kertoivat rakkaudesta eivätkä vihasta. Sitten elokuva siirtyy kertomaan useiden eri ihmisten ”rakkaustarinan”.

Elokuva päättyy siihen, miten juuri joulun alla kaikki elokuvassa kuvatatut parit tapaavat samaan aikaan rakkaitaan lentokentällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti