sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Emmerich: "Independence day – Maailmojen sota" (1996)


Alienit ovat tulossa. Uskokaa tai älkää. Tavoitteena on ei enempää eikä vähempää kuin valloittaa ja tuhota kaikki mahdollinen. Ihmisten taistellessa paljon kehittyneempää teknologiaa vastaan heidän paras aseensa on heidän halunsa jäädä henkiin. (IMDb)

"Independence day – Maailmojen sota (1996) on Roland Emmerichin ohjaama yhdysvaltalainen katastrofielokuva, joka kertoo teknologisesti ylivertaisten avaruusolentojen massiivisesta hyökkäyksestä Maahan. Elokuvan pääosissa nähdään Will Smith, Bill Pullman ja Jeff Goldblum.

Elokuva voitti parhaiden erikoistehosteiden 'Oscar'-palkinnon. Sen tunnusmerkiksi ovat muodostuneet kohtaukset, joissa muukalaisten jättimäiset avaruusalukset tuhoavat joukon Yhdysvaltain suurkaupunkien kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Empire State Buildingin, U.S. Bank Towerin ja Valkoisen talon. Ja elokuvaa tehtäessä siis elettiin vasta vuotta 1996, joten New Yorkin tornit romahtivat vasta 5 vuotta myöhemmin. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN KLO 21:00 SUBILTA

     *     *     *

Ideologisesti äärimmäisen vastenmielinen, fasistinen elokuva. USA:n kansallispäivästä (4.7.) tehdään koko maailman kansallispäivä. Järjetöntä uhoamista ja tappamista, jolla huomio suunnataan samanaikaisesta Persianlahden sodasta omalta kannalta harmittomampiin kohteisiin.

"Independence day – Maailmojen sota" (1996) röyhkeästi haastaa ja mitätöi "E.T. - Extra-Terrestial" (1979) -elokuvan aivan vastakkaisen filosofian ja suhtautumisen Telluksen ulkopuoliseen älylliseen elämään.

Jumalan nimissä lahdataan ja tapetaan tuntematta huonoa omatuntoa niin kuin kristityt ovat tehneet viimeisen 1000 vuoden aikana niin usein rakentaessaan 1000 vuotisia valtakuntiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti