maanantai 29. joulukuuta 2014

Foster: "Ihmeellinen poissaolo – vapautuminen keskellä hyvin tavallista elämää" (2014)

Valaistuminen, vapautuminen, herääminen, havahtuminen. Olemme tottuneet pitämään näitä sanoja itämaisiin uskontoihin, guruihin ja mestareihin liittyvinä kaukaisina termeinä. Jeff Foster osoittaa kirjallaan kuitenkin, että herääminen voi tapahtua kenelle tahansa, tässä ja nyt.

Heräämisemme esteenä ovat ainoastaan omat ajatuksemme ja uskomuksemme, tapamme ja tottumuksemme. Jeff Foster haastaa sinua kirjassaan unohtamaan kaiken tähän mennessä oppimasi ja tarkastelemaan elämää täysin uudella tavalla.

Henkisen tien kulkemiseen liittyy monenlaisia harhaanjohtavia uskomuksia, jotka pitävät meidät tiukasti unessa ja estävät tehokkaasti meitä havahtumasta näkemään asiat sellaisina kuin ne todellisuudessa ovat. Elämä ei kenties olekaan sellaista, millaista olet sen aina kuvitellut olevan. Heitä ennakkoluulosi pois ja antaudu elämäsi ehkä mahtavimmalle lukukokemukselle tämän hienosti ja herkästi kirjoitetun teoksen myötä, joka on kuin virvoittavaa vettä väsyneelle ja lopen uupuneelle henkiselle etsijälle. Koti ei ole enää kaukana. (Takakansi)

     *     *     *

Oletko tyhjäpää tavis? Silloin tämä kirja on sinulle.

Turha luulla, että aion lukea tätä kirjaa, pois se minusta, mutta tiedän ainakin yhden, joka lukee tätä yhtä mielellään kuin "Raamattua" tai käy katolisessa messussa.

Jos haluat muuttaa jotain elämässäsi, myöntää tekemiäsi virheitä ja pyytää anteeksi, silloin on parempi ottaa puhelin käteen ja lähettää esimerkiksi tekstiviesti. Tai pyytää tilinumero. Nautintoa voit saada myös itsetyydytyksestä ja joogasta sekä naapureiden arvostelusta ja vainoharhaisesta ikkunaantuijottelusta.

     *     *     *

Monenlaiset uususkonnot  ja New age -filosofiat ovat nostaneet länsimaissa päätään 1960-luvulta lähtien. Tällaisillta kirjoilla ajatusmaailma ujutetaan itsestäänselvyytenä ihmisten arkiajatteluun. Nämä usein Dalai laman nimissä esitetyt opit ovat perusteiltaan kuitenkin yhtä arveluttavia kuin ne mitkä niiden on tarkoitus korvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti