lauantai 27. joulukuuta 2014

Jordan: "Jutun loppu - The End of the Affair" (1999)

Eräänä sateisena iltana Lontoossa vuonna 1946 kirjailija Maurice Bendrix tapaa sattumalta entisen rakastajattarensa Sarahin miehen Henryn, joka on hänen ystävänsä. Sarah oli yllättäen ilman mitään syytä lopettanut suhteen 2 vuotta aiemmin, eivätkä Sarah ja Bendrix sen jälkeen olleet tavanneet. 

Bendrixin pakkomielle Sarahia kohtaan saa lemmen leimahtamaan uudelleen. Mustasukkainen rakastaja palkkaa etsivän seuraamaan Sarahia, sillä Sarahin aviomies Henry epäili, että Sarahilla on suhde johonkuhun. (IMDb)

"Jutun loppu" (1999) on Neil Jordanin ohjaama elokuva vuodelta 1999, joka perustuu Graham Greenen romaaniin "Jutun loppu". (Wikipedia)

     *    *     *

Saattaa kuulostaa hieman kummalliselta tarinalta, mitä tämä Graham Greenen tarina onkin.

Ideana on epäsuora avioliittoinstituution kritikointi. Vielä 1940- ja 1950-luvuilla avioero ei ollut yhtä helppoa kuin tänä päivänä.

Henry ja Sarah ovat naimisissa, mutta eivät rakasta toisiaan. Heidän välillään on kuitenkin jonkinlainen tasapaino. Sarah tarvitsee kattoa päänsä päällä ja rahaa elämiseen. Henry puolestaan on varakas valtion virkamies, joka tarvitsee edustusrouvaa.

Kumpikaan eivät muutoin tarvitse toisiaan.

Sarah ja Maurice sen sijaan rakastavat toisiaan, ensi silmäyksestä lähtien intohimoisesti - ja loppuun asti.

Elokuvan loppuratkaisu on erikoinen. Kun lääkäri ilmoittaa Sarahille, että hänellä on enintään 3 kuukautta elinaikaa jäljellä, Maurice muuttaa avioparin luokse asumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti