lauantai 13. joulukuuta 2014

Leder: "Anna hyvän kiertää" (2000)

Pikkupoika yrittää saada maailman paremmaksi paikaksi sen jälkeen, kun hänen opettajansa on antanut hänelle siihen tilaisuuden. (IMDb)

"Anna hyvän kiertää" (2000) on yhdysvaltalaisen Mimi Lederin draamaelokuva, jonka on ohjannut Mimi Leder. Elokuvan pääosissa esiintyvät Haley Joel Osment, Helen Hunt ja Kevin Spacey. Elokuva perustuu Catherine Ryan Hyden samannimiseen romaaniin. (Wikipedia)

     *     *     *

11-vuotias Trevor saa opettajaltaan Eugenelta tehtäväksi tehdä maailman, edes vähän, paremmaksi paikaksi.

Trevor päättää tehdä kolme hyvää tekoa. Ideana on, että jos jokainen tekee hyvää aina kolmelle seuraavalle henkilölle, maailmasta tulee kaikkien kannalta vähitellen parempi paikka.

Trevorin kohteina ovat koditon Jerry, hänen onneton opettajansa Eugene sekä kiusattu kaverinsa Adam. Kierrättäminen näyttää aluksi onnistuvan ihan niin kuin poika on ajatellutkin.

Hän ei kuitenkaan uskalla tiukan paikan tullen auttaa Adamia, mutta hän saa myöhemmin toisen tilaisuuden, joka johtaa katastrofiin. Poikaporukka puukottaa Trevoria - ja hän menehtyy vammoihinsa. Mutta tulee kuuluisaksi, kun losangelesilain toimittaja tekee hänestä TV-jutun.

Sadat ihmiset kokoontuvat Trevorin kodin edustalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti