torstai 25. joulukuuta 2014

Mäkilaakso: "Yeti" (2013)

Kaverukset lähtevät lumiseen seikkailuun ja kohtaavat silmästä simään tappavan olennon. (IMDb)

"Yeti" (2013) on TV-elokuva, jonka on ohjannut Marko Mäkilaakso ja kirjoittanut Nathan Atkins

Kansainvälisessä levityksessä elokuva tunnetaan myös nimellä "Abominable Snowman". (Wikia)

     *     *     *

TÄNÄÄN TAI SIIS HETI HUOMENNA FOXILTA KLO 00:35

    *     *     *

Pieni ryhmä hiihtäjiä kiipesi vuonna 1992 Glacier Peakille Washingtonin osavaltiossa. Ryhmää, jota johti Jake Tanner, katosi jälkiä jättämättä, eikä heitä nähty enää koskaan.

20 vuotta myöhemmin Jake Tannerin poika Brian on isänsä jalanjäljillä, ja hän itse asiassa aikoo selvittää mitä hänen isälleen vuorella tapahtui.

Brian saapuu syrjäiseen paikkaan paljon paremmin varustautuneena kuin edellinen retkikunta. Ja hän aluksi kiertelee helikopterilla lähialueet läpi - ja sitten hänet pudotetaan alas. Seikkailun alku on lumivyöryn takia dramaattinen. USA:n erikoisjoukkojen sotilaana ja Afganistan-veteraanina hänellä ovat sotilaalliset otteet tilanteeseen, mutta siitä ei ole paljon apua.

Brianin siskon Ninan johdolla joukko maailmanluokan hiihtäjiä ja lautailijoita tulee etsimään Briania. Myrskyn lähestyessä heillä on vuorokausi aikaa löytää mies. Muutoin he eivät pääse takaisin kohtauspaikkaan ja ovat tuomittuja lähes varmaan kuolemaan.

Veli löydetään elossa, mutta pahin on vasta edessä, ja pelastusryhmä kohtaa jotain kauhean hirmuista ja oppii jotain Glacier Peakin vanhasta legendasta. He joutuvat taistelemaan tiensä alas vuorelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti