keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Reiner: "Stand by Me – viimeinen kesä" (1986)

Ystävänsä kuoleman jälkeen, keski-ikäinen kirjailija alkaa kertoo tarinaa lapsuudestaan. Radan vartta pitkin vaeltelevan poikajoukon tarkoituksena oli löytää kadonneen pojan ruumis. (IMDb)

"Stand by Me" (1986) on Rob Reinerin ohjaama yhdysvaltalainen draamaelokuva, joka sai nimensä  Ben E. Kingin samannimisestä musiikkikappaleesta. Tarina perustuu Stephen Kingin pienoisromaaniin nimeltä "Ruumis" (The Body). Elokuva kertoo nuorista, jotka lähtevät etsimään kuolleen pojan ruumista. Seikkailulla sattuu kaikenlaisia kommelluksia, jotka lähentävät ystävyksiä entisestään. Pojat jakavat ilonsa ja surunsa. Elokuva on neljän pojan kasvutarina.

Elokuvassa esiintyvät muun muassa Corey Feldman (Teddy Duchamp) ja Kiefer Sutherland (Ace Merrill), jotka esiintyivät myöhemmin yhdessä myös elokuvassa
"The Lost Boys". (Wikipedia)

     *     *     *

Tämän elokuvan pääosassa on kuitenkin Gordie Lachance (Wil Wheaton), joka 4-kymppisenä kirjailijana muistelee poikien viimeistä yhteistä kesää, ilman tyttöjä.

Miksi Gordie juuri sillä hetkellä sitten, autossaan, alkoi miettiä ennen muuta parasta ystäväänsä Chris Chambersiä (River Phoenix) , jota ei ollut nähnyt 10 vuoteen? Hän oli kuullut radiosta, että Chris oli kuollut. Pistetty puukolla hengiltä. Chris oli pikaravintolassa mennyt selvittämään kahden itselleen tuntemattoman riitaa, ja hänelle oli käynyt huonosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti