maanantai 8. joulukuuta 2014

Siili: "Tellus" (2014)

"Tellus (2014) on JP Siilin käsikirjoittama ja ohjaama 6-osainen sarja kotikutoisesta ekoterrorismista, jota harjoittavat hipsterinoloiset, keskiluokkaiset, hyvinkoulutetut, yksinasuvat nuoret aikuiset.

Osa 2/6. Tellus iskee voimalinjoihin ja ryhmän virhe auttaa poliisin jäljille. Eevi yrittää, mutta ei voi vastustaa Alexia. Pääosissa Minka Kuustonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius.

     *      *      *

Tellus -niminen ekotoimintaryhmä on tehnyt 4 vuoden ajan iskuja yrityksiin, jotka eivät huomioi toiminnassaan ympäristöarvoja.

4-henkiseen ryhmään kuuluu 23-vuotias, lääkäriksi opiskeleva Eevi (Minka Kuustonen), joka on elänyt vuosia yksinäistä elämää, sillä ekoaktivismi ei ole mahdollista ilman äärimmäistä varovaisuutta myös ihmissuhteissa.

Eevi tutustuu sattumalta lääkäriharjoittelun aikana ympäristöjärjestössä toimivaan Alexiin (Lauri Tilkanen), joka tekee yhteistyötä poliisin kanssa mm. Telluksen paljastamiseksi. Tätä tutkimusta johtaa 55-vuotias Supon poliisi Taneli (Pirkka-Pekka Petelius).

     *      *      *

2. osassa tarina kehittyy verkkaisesti. Ryhmä tekee yhden iskun voimalaitokselle Lopella ja suunnittelee seuraavaa kohdetta, mistä ei kerrota sen enempää.

Eevi alkaa seurustella Alexin kanssa, mikä selvästi on aiheuttamassa ongelmia, varsinkin kun tulee ilmi, että yksi toimintaryhmän jäsenistä kertoo vuosia rakastaneensa Eeviä. Lisäksi Alex on 100%:sesti laillisen toiminnan kannalla, vaikka aikoo esittää jotain muuta osallistuessaan Supon kanssa Telluksen paljastamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti