sunnuntai 14. joulukuuta 2014

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 387: "Onko salaliittoteorioissa totta toinenkin puoli?"

Jesse Venturan "Salaliittoteoriat" [2010] panee todella miettimään, mitä länsimainen demokratia pohjimmiltaan oikein on. Ainakaan minulle esimerkiksi USA:n puolustushallinnon (mahdollinen) sekaantuminen iskuun omaa hallintorakennustaan Pentagonia vastaan ei ole hirveän suuri yllätys. Syyskuun 11. päivän tapahtumiin liittyy paljon sellaista, jota ei ole tuotu julkisuuteen ja selvitetty kansalaisille kovin tarkkaan.

Ventura nostaa ohjelmassaan kaksi henkeäsalpaavaa avointa kysymystä (jälleen kerran) pintaan. Mikä hallintorakennukseen oikein osui? Virallinen totuus matkustajakoneesta ei pidä paikkaansa, joten miksi halutaan salata tai kieltää se, että rakennukseen osui ohjus? Kysymys jää ohjelmassa tietysti auki, mutta on pääteltävissä, että kukaan tai mikään ulkopuolinen ei tällaista iskua olisi voinut käytännössä tehdä.

Toinen kysymys liittyy ensimmäiseen. Miksi presidentti George Bushin vain päivää ennen iskua 10.9.2001 tekemä TV-paljastus 1,3 biljoonan dollarin häviämisestä puolustusbudjetista ei tapahtuman jälkeen enää koskaan noussut julkisuuteen?

Oli niin tai näin kysymys menetti ajankohtaisuutensa, koska ohjus sattui osumaan juuri sellaiseen kohtaan valtavaa rakennuskompleksia, jossa puolustushallinnon talouteen liittyviä tietoja säilytettiin.

     *    *     *

Tilanteen arvioiminen panee mielikuvituksen todella lujille. Entäpä sitten ne WTC:n kaksoistornit? Miten nämä kaksi tapahtumaa todella liittyivät toisiinsa? Koneiden törmäämisellä New Yorkin maamerkkeihin olivat kohtalokkaat vaikutukset maailmantilanteeseen.

USA:n presidentin johdolla aloitettiin välittömästi mittava terrorismin vastainen sota, joka jatkuu vielä tänä päivänä - ja pieni Suomi Nato-sidonnaisuuksiensa kautta on mukana tässä prosessissa.

Kaikki tuntui sivullisen silmin hyvin tarkkaan suunnitellulta, ja kaikkien keinojen käytöstä kuten kansainvälisen oikeuden säännösten rikkomisesta tuli sallittua (Guantanamo Bay, Irakin sota).

     *    *     *

Viime kädessä kyse on ilmeisesti kansallisvaltioiden keskisestä hegemonista Maapallolla. USA on vähitellen viime vuosikymmeninä menettänyt taloudellista johtoasemaansa maailmassa Kiinalle ja yleensä Aasian maille (Venäjä mukaan lukien) sekä myös EU:lle (johon Venäjäkin osittain kuuluu).

Aikaisempina vuosikymmeninä 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla paljon puhuttu ns. aseteollinen kompleksi on se, mihin länsimaiden talous valitettavasti edelleen hyvin pitkälle perustuu. Teknologian kehittyminen on vain mutkistanut teollisuuden ja valtioiden armeijoiden välisiä suhteita ja sitonut ne entistä tiukemmin jatkuvassa kybersodankäynnissä toisiinsa.

Linkit: 

New Yorkin World Trade Center tulessa. Yle:n Elävä arkisto

Syyskuun 11. päivän terroriteot.Wikipedia

Salaliittoteoriat Jesse Venturan johdolla. (14.12.2014, Nelonen) Kausi 2. Jakso 8/8. Pentagon. 11. syyskuuta 2001 American Airlinesin lento 77 törmäsi Pentagoniin. Vai törmäsikö? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti