torstai 18. joulukuuta 2014

Wirkola: "Dead Snow" (2011)

Joululoma muuttuu tavanomaista kauheammaksi joukolle opiskelijoita, kun he joutuvat käsittämättömän uhkan - natsi-zombien - kohteiksi. (IMDb)

"Død snø" (engl. "Dead Snow", 2011) on norjalainen kauhukomedia. Elokuvan ensi-ilta oli vuonna 2009, ja sen on ohjannut Tommy Wirkola. Suomessa elokuva on esitetty marraskuussa 2009 'Night Visions -festivaalilla', missä se sai yleisöpalkinnon, ja televisiossa Nelosella 9. huhtikuuta 2011.

Vuonna 2014 elokuva sai jatko-osan "Død snø 2", jonka ohjasi Wirkola. (Wikipedia)

     *     *     *

Nuorta naista Saraa jahdataan lumisen Norjan Lapissa Öksfjordissa. Natsiuniformuiset zombiet jahtaavat häntä - ja syövät hänet.

Kaikki alkaa siitä, kun kaksi autollista lääketieteen opiskelijoita, neljä miestä ja kolme naista, lähtevät lomamatkalla Saran mökille. Päivän nuoret leikkivät lumileikkejä riehakkaasti - ja illalla alkavat juoda olutta. Sara lähtee pimeään yön, menee tarpeilleen puuceehen ja kuulee kummia ääniä...

Mökin ovelle tulee outo kulkija, joka kertoo Lapin sodan aikaisista natsimiehittäjistä, jotka terrorisoivat läheisen kylän asukkaita ja varastivat heidän arvoesineitään. Lopulta kyläläiset nousivat vastarintaan ja tappoivat osan natseista, mutta loput pääsivät pakoon varastettujen esineiden kanssa. Kyläläiset olettivat, että he jäätyivät vuorille, joilla myös Saran mökki sijaitsee. Myöhemmin yöllä kulkijan lähdettyä ja pystytettyä teltan aukealle natsizombit tulevat tappavat miehen.

Seuraavana päivänä Saran poikaystävä Vegard lähtee moottorikelkallaan etsimään naista, joka oli aikaa sitten lähtenyt mökistä ulos, eikä tullut takaisin. Muut viisi jatkavat ulkona riehakkaita lumileikkejään aavistamatta mitään pahaa...

Saran sijaan Vegard löytääkin kulkijan kuolleena teltastaan. Myöhemmin jatkaessaan Saran etsimistä Vegard putoaa lumen läpi luolaan, jossa on natsien aseita, lippu ja Saran pää.

Samaan aikaan toisaalla Erland löytää mökin lattian alta rasian, joka sisältää kultakoruja ja kolikoita, joita natsizombit havittelevat. Tämän jälkeen zombit hyökkäävät mökkiin ja tappavat opiskelijat yksitellen.

Grete istuu puuceessa paskalla, kun joku vetää hänet alas - ja tappaa jälkiä jättämättä jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti