perjantai 16. tammikuuta 2015

Eastwood: "Hereafter" (2010)

Draama keskittyy kolmeen ihmiseen - amerikkalaiseen työläiseen, ranskalaiseen toimittajaan ja lontoolaiseen koulupoikaan. Jokaista kuolema koskettaa hieman eri tavoin. (IMDb)

"Hereafter" (2010) on yhdysvaltalainen draama- ja fantasiaelokuva, jonka on ohjannut Clint Eastwood. Päätuottajana toimi Steven Spielberg ja käsikirjoituksesta vastasi Peter Morgan. Elokuvan teemana on kuolemanjälkeinen elämä. Elokuva kuvailee kolme rinnakkaista tarinaa kolmesta henkilöstä joihin kuolema on vaikuttanut eri tavoin.

Matt Damon näyttelee meediota, joka välitti kuolleiden viestejä näiden omaisille, mutta ryhtyi myöhemmin tehdastyöläiseksi. Cécile de France näyttelee ranskalaista televisiotoimittajaa, joka oli lähellä menehtyä vuoden 2004 tsunamissa. Frankie ja George McLaren näyttelevät kaksosia, joista toinen jää auton alle ja kuolee. (Wikipedia)

     *    *     *

TÄNÄÄN AVA KLO 21:00

     *    *     *

Kauniisti kolme tarinaa elokuvan lopulla leikkaavat toisensa. Ei Clint Eastwoodin parhaimpia, mutta omalla tavallaan kiinnostava, sillä ohjaaja siirtyy eri tavoin rajan toiselle puolen olematta kuitenkin millään tavoin uskonnollinen, mikä osoittaa kauniisti sen, ettei esim. kristinuskoa tai islamia oikeasti tarvita muuta kuin poliitikkojen valtaa pönkittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti