lauantai 31. tammikuuta 2015

Howard: "Enkelit ja demonit" (2009)

"Enkelit ja demonit" (2009) on Dan Brownin samannimiseen kirjaan perustuva elokuva, joka on jatkoa elokuvalle "Da Vinci -koodi". Tom Hanksin esittämä sankarihahmo selvittelee siinä Illuminatin salaliittohankkeita. Elokuvan on ohjannut Ron Howard ja käsikirjoituksesta vastaavat Akiva Goldsman ja David Koepp.

Elokuva on osittain kuvattu Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERNissä Genevessä. Monet Rooman nähtävyydet, kuten Vatikaani ja Sikstuksen kappeli, Piazza Navona ja lukuisat kirkot, ovat elokuvassa keskeisessä osassa. Vatikaani tosin asetti tekijöille kuvausrajoituksia. Ohjaaja Howardin mukaan Vatikaani pyrki estämään kuvaukset Rooman kirkoissa. Vatikaani kiisti tämän ja väitti Howardin pyrkivän hankkimaan väitteillään julkisuutta filmille. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN 5:LTA KLO 21:00

     *     *     *

Jälleen yksi elokuva, joka rakentuu tällä kertaa vuosisataisen salaliiton pohjalle. Aristotelisen draaman käänteet johtavat lopulta odotettuun ja samalla yllättävään loppuun kliimaksin jälkeen.

      *      *     *

Katolisen kirkon sankarina on uskonnoton Harvardin yliopiston tiedemies Robert Langdon (Tom Hanks), joka lennätetään suoraan yliopiston uimahallilta Vatikaaniin. Vastapalveluna auttamisestaan Langdon saa käyttöönsä pitkään odottamansa Galileo Galilein julkaisun "Diagramma Veritatis", jossa hän todistaa tieteellisesti ensimmäistä kertaa, miten maa kiertää aurinkoa.

Dan Brown on ovelasti kehitellyt juonensa siten, että Illuminatin salaliitto kirkkoa vastaan on kirkon omaa syytä, koska se on ei ole antanut totuuden tulla julki ja on kaltoinkohdellut Illuminatin jäseniä.

Vuosisatojen hiljaiselon jälkeen salaseura nostaa päätään murhaamalla ensin paavin ja yrittämällä saada oman edustajansa tämän lähimmän miehen camerlengo Patrick McKennan (Ewan McGregor) paaviksi, missä se melkein onnistuukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti