maanantai 26. tammikuuta 2015

Roeper: "Debunked! Conspiracy theories, urban legends and evil plots of the 21st century" (2008)

Lento 93 joka laskeutui salassa Clevelandiin, jolloin NASA kaappasi matkustajat. Nostradamus ennusti JFK-juniorin lentoturman, jonka toteutti Maailmanhallitus.
Nettipokerin korttipinot ovat vilpillisesti rakennettu. Donald Rumsfeld oli lintuinfluenssasta aiheutuneen paniikin takana.

Tältähän tämä 21:n vuosidan salaliittoteoreetikon mielenmaisema näyttää, joka uskoo että kaikki mitä ihmisen täytyy tehdä perustuu merkkien tulkitsemiseen ja vasta sitten tiedät mitä todella tapahtuu. Ja tuhannet, jos eivät sitten miljoonat ihmiset itse asiassa uskovat, että näin maailma toimii.

"Debunked" (2008) -kirjassa (suom. "Kumottu") kirjoitetaan reippaalla otteella, mutta asiapitoisesti tusinasta suosituimmasta tämän vuosisadan urbaanilegendasta ja salaliittoteoriasta. Chicago Sun -lehden toimittaja Richard Roeper on käsitellyt näitä aiheita kymmenissä lehtikolumneissaan ja kahdessa aiemmassa kirjassaan "Urban Legends" ja "Hollywood Urban Legends" viimeisen 15 vuoden aikana. Roeper kertoo kunkin salaliittoteorian taustat, lainaa niihin uskovia - ja sitten repii teorian riekaleiksi paljain käsin.

Tämä kirja antaa sinulle arvokasta aseistusta seuraavaa kertaa varten, jolloin keskustelet jonkun kanssa tässä toisesta 'varjomaailmasta', jossa  salaisissa tuomioistuimissa vedellään naruja ja vaikutetaan kaikkeen terroriuskuista urheilutulosten lopputuloksiin. (Takakansi)

     *    *    *

Sisällys: I Liitot pahan kanssa (evil plot) - II Media - III Urheilu ja pelit- IV Viihde - V Business - VI Ihmeet - VII Kulttuuri - VIII Politiikka - IX Elokuvat

     *    *    *

Suurin osa kirjan aiheista on suomalaisillekin hyvin tuttuja, varsinkin jos on seurannut amerikkalaisia dokumenttisarjoja. Kirja alkaa heti tärkeimmäistä eli syyskuun 11. päivän 2001 tapahtumista. Suurin vieläkin hämmennystä aiheuttava seikka on, mitä tapahtui lennolle numero 93.

Päätyikö Pentagonia kohti lentänyt kone jonnekin muualla kuin sinne minne sen väitettiin päätyneen?  Kenties se ei päätynyt Cleveland-Hopkinsin lentokentälle, mutta luultavasti se ei törmännyt myöskään Peantagonin rakennuksiin. Virallisissa tarinoissa on ammottava aukko, mikä pitää yllä erilaisia teorioita siitä, mitä todella tapahtui.  - Richard Roepert kuitenkin tyytyisi siihen, mitä tähän mennessä on tuotu julki, mihin hänellä on ehkä syynsä, mitä hän ei sano.

Toinen Suomessa tuntemattomampi salaliitto liitty edesmenneeseen presidentti Bill Clintoniin ja siihen mien hän mahdollisesti oli sekaantunut seksiskandaalin lisäksi epäilyttäviin kuolemantapauksiin. Henkilöitä joiden on väitetty liittyvän Clintoneihin on kertynyt vuosien varrella 200 nimeä.

Kolmas suuri pahan liitto liitty Euroopassa tuttuun prinsessa Dianan kuolemaan, joka edelleenkin elää omaa elämäänsä. Tätä tapausta yhdistää moniin muihin vähäisempiin se, että uhri kuoli henkilöautossa.

JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti