lauantai 10. tammikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 400: "Tekokätinen mies - ja naisen kosto"


Eilen jatkuivat syksyllä aloitetut Draamakasvatuksen opinnot, joita olen omaksi iloksi opiskellut muutaman jakson verran.

Nyt oli aiheena dramaturgia, perusteiden perusteet. Lopuksi oli harjoitus. Aluksi keksittiin henkilöhahmo, jollaiseksi muotoutui 35-vuotias tekokätinen mieslääkäri, joka asui Kumpelissa. Muita tietoja ei henkilöstä annettu.

Sitten jokainen keksi tarinan, johon sijoitti lääkärin, minkä jälkeen tarinaa ruodittiin 3 hengen ryhmissä. Siitä piti löytää aristotelisen draaman keskeiset elementit.

Tämän jälkeen jokainen kirjoitti tarinan sadun muotoon "Olipa kerran...".

     *     *     *

Tällainen oli oma tarinani:

Olipa kerran lääkäri joka asui Kumpelissa. Lääkäri ei ollut nuori eikä vanha. Hän oli 35-vuotias ja hänellä oli tekokäsi.  Lääkärillä oli tapana käydä kävelyllä läheisen lammen rannalla. Eräänä päivänä hän jälleen kerran käveli lammelle. Lammelle tullessaan hän äkkiä pysähtyi nähdessään penkillä naisen. Hän ei voinut irrottaa silmiään naisesta.

Mies veti tekokättään hihaansa, sillä hän hieman häpesi sitä kättään - ja käveli naisen luo. Oli kuin hän olisi tuntenut naisen ikänsä. Aikansa juteltuaan nainen ehdotti, että he kävelisivät läheiselle laiturille. Laiturilla nainen horjahti, ja mies tarttui vaistomaisesti tekokädellään naiseen. Tekokäsi osui naisen rintaan - ja lääkäri oli varma, että nainen kuoli iskusta siihen paikkaan. Iskun voimasta nainen myös putosi veteen, eikä noussut enää pintaan.

Järkyttyneenä mies lähti paikalta, kotiinsa eikä tiennyt mitä tehdä. Ja kun ei tiennyt mitä tehdä, ei tehnyt mitään. Jonkin ajan kuluttua miehen ovikello soi. Oven takana ei ollut kukaan muu kuin sama nainen. Nainen paljasti olevansa miehen vuosien takainen morsian, jonka mies oli hylännyt menetettyään kätensä. Nainen halusi teollaan kostaa sen, mitä mies oli hänelle tehnyt.

Lopuksi jokaisen tuli lukea oma tarinansa muille opetustilan edessä, mitä muut opiskelijat ja opettaja kommentoivat.

Linkki:

Naisen kosto (9.1.2015). Yle Radio Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti