torstai 15. tammikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 402: "Suomalaisista kerjäläisiä..."

Nykyiset poliittiset puolueet kielipuolue RKP:tä myöten ylenkatsovat omia köyhiään, miehiä ja naisia, aikuisia ja lapsia.

Köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. USA:ssa 4 % väestöstä asuu köyhyysrajan alapuolella, käytännössä kaduilla. 

Sekö on Suomenkin tie?

     *    *    *

Olin ASTRA:n 'Pengaprat' -keskustelun yleisössä, ja vaikka en heikon kielitaitoni takia osallistunut keskusteluun, ymmärsin sen uskoakseni 90 %:sesti. Kiinnostavaa oli.

Jos RKP:ssa on enemmänkin tällaisia kuuleja nuoria naisia, he ennemmin tai myöhemmin - toivottavasti jo seuraavissa vaaleissa - pudottavat natsi-Haglundin puolueen johdosta. Hyvällä tai pahalla.

On käsittämätöntä millaista militarismia ja suoranaista sodanlietsontaa viime kuukaudet ovat Suomessa olleet. Kuin hallituspuolueiden ministerit, kansanedustajat ja koko puolueväki olisivat yhdessä tuumin päättäneet tyhmistyä. Ja ampua omaan jalkaansa - ja huutaa Heil, Haglund!

Voisiko joku RKP:n sisälläkin kertoa tälle tyhjäpäälle, että mitään sotaa ei koskaan tule elleivät Haglundin kanssa samanmieliset saa sitä aikaan. Tästä on hyviä esimerkkejä 100 vuoden takaa ja lähempääkin.

Sota edellyttää (1) varustautumista, (2) liittoutumista ja (3) Suuren Yhteisen Vihollisen etsintää - ja kaikki palikat tuntuvat olevat kasassa. Kun ei ole aseita eikä armeijaa, ei voi sotia. Ja kenelläkään ei ole intresssiä lähteä kilvoittelevaan aseettoman kanssa.

Tilanne on hieman sama kuin jos jääkiekkojoukkueista toinen tulee kaukaloon ilman mailoja. Ei sellaista vastaa ryhdytä pelaamaan. Sillä eihän siinä ole mitään mieltä.

     *     *     *

Ja mikä PARASTA tässä kaikessa, uudessa RKP:n (ja toivottavasti muidenkin puolueiden) politiikassa: rahoilla voidaan toteuttaa niitä unelmia ja toiveita, jotka nyt ovat jääneet paperille siksi, ettei raha muka ole riittänyt kaikkeen.

Pottiin saa lisää rahaa esim. rikkaiden verotusta rukkaamalla. Varallisuusveron ainakin näiden naisten mielestä selvästikin voisi palauttaa ja eläkkeille asettaa katon.

Linkki:

ASTRA L!VE Pengaprat 15.1.2014. Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti