tiistai 13. tammikuuta 2015

Vuorensola: "Iron Sky" (2012)


Natsit - joiden liittolainen Suomikin oli 2. maailmansodassa - perustivat vuonna 1945 salaisen tukikohdan kuun pimeälle puolelle, mistä heidän on tarkoitus palata valtaan vuonna 2018. Siis parin vuoden kuluttua. (IMDb:tä mukaillen)

"Iron Sky" (2012) on Timo Vuorensolan ohjaama tieteiskomedia, joka sijoittuu vuoteen 2018 ja kertoo siitä, kuinka vuonna 1945 kuun pimeälle puolelle lentäneet natsit palaavat valloittamaan maailman. 

Vuonna 2012 elokuva palkittin 'Hopeinen Melies' -palkinnolla sekä yleisöpalkinnolla Brysselin kansainvälisillä fantasiaelokuvafestivaaleilla. Saman vuoden toukokuussa elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa kertoi, että elokuvasta on suunnitteilla 2 jatko-osaa. (Wikipedia)

     *    *     *

TÄNÄÄN YLE TV2:LTÄ KLO 22:30

     *    *     *

Tästä kulttielokuvan maineeseen ehtineestä elokuvasta voisi sanoa paljonkin. Kannattaa katsoa.

Allegorisesti USA - ja listaan voisi lisätä Euroopan Suomineen - ei ole kaukana näistä tulevaisuuden visioista, jotka eivät edes ole visioita vaan tätä päivää.

Ja niin kuin aina näissä Hollywood-tyylisissä elokuvissa - natsit häviävät, ja on tietysti lohdullista ajatella, että niin ei kävisi, mutta se taitaa olla tämän päivän maailmassa ja mihin suuntaan maailma on menossa silkkaa toiveajattelua.

Elokuvassa on useita pikantteja yksityiskohtia niin kuin se, miten USA:n 1. naispresidentti rakastuu seuraavaksi Führeriksi julistautuneeseen komeaan nuoreen mieheen. Ja miten 1940-luvun natsien opein presidentti toteuttaa menestynyttä vaalikampanjaansa.

Naisen julman yksityisen kostoretken ansiosta natsit sitten häviävät kuin häviävätkin tähtiensodan. Mutta vain sen ansiossta, ettei Ronald Reaganin tähtiensotaohjelmaa oltu haudattu vaan otettiin tässä yllätyksellisessä tilanteessa käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti