lauantai 21. helmikuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 108 -

CC by  Mimmi Lithen - Carpe Diem
Ohjelma- ja elokuvatarjonta pelkästään maksuttomilla kanavilla on paisunut parin vuoden aikana vallan mahdottomaksi. Kaikkea ei voi kuvitellakaan katsovansa, edes hyviä elokuvia.

Olen päätynyt siihen, etten edes harkitse tallentamisia, mutta esimerkiksi tänään tulee samaan aikaan jälleen kerran monta elokuvaa, jotka haluaisin katsoa. Arpa osui tällä kertaa  AVA:n Alexander Paynen "Sideways" (2004) -elokuvaan, onneksi siksikin, etten ole sitä aiemmin nähnyt.

Walter Hillin "Geronimo (1993) - ja muut tällaiset elokuvat - ovat tietysti sellaisia, jotka pitäisi katsoa aina, kun niitä vain tulee. Ihan periaatteesta. Muistutuksensa siitä millaisia maailmaa rakastavasti meditoiden syleilevät länsimaiset ihmiset oikeasti ovat kohdatessaan vähäistäkin erilaisuutta omassa lähiympäristöön. Rakkaus kaikkoaa nopeasti omaan mielenjärkytykseen pakanallisia tapoja katsoessaan. "Geronimo" tulee yllätyksettömästi Yle TV 2:lta.

Kolmas must-elokuva on Jeff Beesleyn "Dolan's cadillac" (2009), joka perustuu Stephen Kingin samannimiseen novelliin, joka on kerta kaikkiaan sellainen elokuva, jonka haluan itselleni. Siksikään minun ei tarvitse katsoa sitä juuri nyt... Kingin nerokkuus tulee hyvin esiin tällaisissa novelleissa, ja mielenkiintoiseksi asian tekee se, ettei King ole oikeastaan keksinyt mitään sellaista, mitä ei olisi ollut jo olemassa. Novelli näet perustuu urbaanilegendaan, jonka Stephen King on tosin taitavasti jalostanut nykyiseen muotoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti